אימון אחרי דלקת גרון חיידקית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימון אחרי דלקת גרון חיידקית
    ננסי
    17/09/2009

היי,
    קוראים לי נסטיה אני בת 18 ואני מתאמנת קבוע בחדר כושר כבר יותר מחצי שנה (אני שוקלת 60 ק"ג והגובה 1.73). היום נודע לי שיש לי דלקת גרון חיידקית ואני אמורה לקחת אנטיביוטיקה למשך 10 ימים מה שכן יש לי גם בעיות ברמות הברזל בדם והתעלפתי פעמיים בשנה האחרונה (הרופא מניח שזה עקב כך). בכל מקרה מתי אני אוכל לחזור להתאמן? שמעתי שיכולים להיות סיבוכים אחרי דלקת גרון חיידקית ...
    האם אוכל לחזור להתאמן ברגע שארגיש טוב יותר ואהיה ללא חום וללא נפיחות בלימפה או אחרי שאסיים לקחת אנטיביוטיקה (עוד 10 ימים) ? וכשאני חוזרת להתאמן אחרי מחלה כדאי לי להתאמן בעצימות נמוכה יותר ממה שאני רגילה?

מחכה לתשובה בהקדם,
    תודה מראש :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אימון אחרי מחלה

ענת פלדמן
    17/09/2009

כל מחלה חיידקית יש להיזהר מסיבוכים אם לא מטפלים. כיון שאת נוטלת אנטיביוטיקה את עוזרת לגוף להילחם בחיידקים ולכן אין חשש להסתבכות. מה שכן - מנוחה מנוחה. המע' החיסונית שלך חלשה יותר, מה גם שאת מדברת על רמות ברזל נמוכות (פריטין? המוגלובין?) את מקבלת כדורי ברזל? אם לא - כדאי.
    ממליצה בחום ליטול אסידופילוס לא בצמוד לאנטיביוטיקה ואת הברזל לקחת ביחד עם ויטמין C (מיץ, עגבניה...)
    החזרה לאימון - לעניות דעתי - אחרי החלמה מלאה, וגם אז כמו שציינת - חוזרים בהדרגה ובעצימות נמוכה יחסית עד שהגוף חזק דיו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו