ספורט על חשבון הבית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ספורט על חשבון הבית?
    רונית
    17/09/2009

היי חדשה פה ואני מקווה שהשאלה שלי מתאימה לפורום..

אני עושה המון ספורט, אירובי, וספינינג ובאופן כללי מאוד חשוב לי לשמור על עצמי וגם להיראות טוב.
    בעקבות [aאיתי והדליקה לי נורה אדומה, אני מתחילה להרגיש שכל העיסוק שלי בספורט בא טיפה על חשבון הילדים שלי, שבגלל שאני משקיעה בעצמי אין לי זמן לבלות זמן איכות איתם.

למישהי גם יש התחושה הזו ? איך אתן מתמודדות עם זה?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ספורט על חשבון הבית?

הוספת תגובה

• אז

ענת פלדמן
    17/09/2009

מה בדיוק השאלה. אם עוד מישהי מרגישה כך או כיצד פותרים את העניין?
    אצלי זה לא ממש רלוונטי כי זה המקצוע שלי, אני עובדת רק בבקרים כשהם במסגרת ובערבים לרוב אחרי שאני משכיבה אותם לישון.
    פתרונות יצירתיים:
    1. להתאמן כשהם בגן/בחוג/אצל חברים
    2. להתאמן -לא כל יום
    3. לעשות ביחד איתם את הפעילות. זה גם חינוכי וגם אפקטיבי. למשל לצאת ביחד לגינת כושר, עבורם זה משחק עבורך זו עבודה.
    כושר הוא רק חלק אחד ממכלול ה wellness של חיינו, על מנת "לשמור על עצמך וגם להראות טוב", חשובה התזונה, החשיבה, ובאמת החיוך והאנרגיות הטובות. נו, האושר - שהילדים ואנחנו מייצרים ביחד. הכוונה למצוא את האיזון המתבקש בין כל חלקי המשוואה.
    נק' למחשבה...
    שנה נפלאה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחינתי..

דודי
    18/09/2009

אני חייב לומר שמבחינתי, הרגע היחיד בחיים שלי שבו סוף סוף התחלתי באמת להתאמן ולשמור על תזונה נכונה היה ברגע שהצבתי את ההרזיה והכושר בעדיפות *ראשונה* בחיים.
    לי היה קל יחסית לבצע את זה מכיוון שבאותו זמן (ועד עכשיו) לא הייתי בלימודים, הייתי עצמאי, ורווק.
    לכן הייתה לי את האפשרות לבחור להציב את זה בעדיפות ראשונה כשהמחירים שאני משלם הם מחירים אישיים שלי ולא באים על חשבון אף אחד אחר כמו משפחה או ילדים.
    כל פעם במהלך אותה תקופה שזה ירד מעדיפות ראשונה לעדיפות - אפילו שניה, מייד הכל נהרס, הפסקתי להתאמן ולשמור על הדיאטה לחלוטין למשך שבועות.
    מייד תפסתי את עצמי בידיים, החזרתי את זה לעדיפות ראשונה והכל חזר למקומו.
    אבל בואי לא נשכח שזה מאד אינדיוידואלי, וזה האופי שלי - אני בטוח שאם זה היה כך אצל כולם, כמעט אף אחד לא היה מתאמן ושומר על דיאטה.
    התשובה גם אצלך היא שזה מאד אינדיוידואלי, ושאנחנו נכנסים פה לבעיה הכי בעייתית בחיים והיא איך שומרים על איזון בין דברים.
    אני יודע שלי אין את האפשרות לעשות דברים שאני לא מאד אוהב לעשות אם הם לא בעדיפות ראשונה אצלי ולכן אני חייב לשמור את העניין תמיד בעדיפות ראשונה.
    אני מקווה שכאשר אתחתן/אהיה שכיר/אכנס למסגרת כלשהי ההרגל כבר יהיה מספיק חזק לשמור אצלי את עניין הכושר והתזונה.
    אצלך - את צריכה לנסות ולראות. מה קורה כשאת מוותרת קצת על דבר אחד לטובת השני ?
    האם להיות פחות שעה עם הילדים שווה שיש להם אמא אנרגטית ומאושרת ? האם זה גורם לך להזניח אותם יותר מדי ?
    זאת שאלה כל כך אינדיוידואלית שרק את יכולה לגלות את התשובה.
    מה שאנחנו כן יכולים לעשות בשבילך הוא להזכיר לך כמה עניין השמירה על הכושר זה דבר חשוב, ועד כמה ההורים מהווים דוגמא עבור הילדים.
    אולי אפילו תשלבי אותם ותכניסי בהם את האהבה לספורט ?
    אולי תעשו פעילויות משותפות ?

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו