מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המלצה לתוכנית אימון של חודשסמי23/09/2009
היי...
שלום שמי סמי ואני מתכוון להשתתף בTEL-AVIV NIGHTRUN למרחק 10Kשתתקיים ב24.10.09 שזה בעוד כחודש מהיום, אני מתאמן באופן די רציף בשלושת החודשים האחרונים, ותוכנית האימונים שלי כוללת מרחקים דומים.
כרגע אני רץ 10K בסביבות ה-50-52 דקות, רציתי לדעת אם תוכלו להמליץ על תוכנית שתוריד אותי לסביבות ה47-48 דקות, זמן שאני מאמין על עצמי שהוא ריאלי
האם זה אפשרי בזמן של חודש, כאשר אני רץ 3-4 פעמים בשבוע???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי סמי
ענת פלדמן23/09/2009כן. פעמיים מתוך הארבע פעמים שאתה רץ הייתי מחליפה באימון אינטרוולים. עליות, (ובירידה ללכת) שינויי מהירות, ניתורים לגובה. לא לעבוד ב"נפח" אלא לאמן את השרירים להיות מוכנים לעצימות אחרת. בדיוק כתבתי על זה אייטם ל"מנטה" של החודש הנוכחי. בשתי הפעמים האחרות לרוץ את המרחק עצמו. אני מאמינה שחודש מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סמי24/09/2009תודה...
אם תוכלי לפרט קצת יותר לגבי האינטרוולים: מרחק העלייה, שיפוע, זמני ריצה ומנוחה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה
ענת פלדמן24/09/2009זה מה שכתבתי בגיליון ספט' של "מנטה", תראה אם זה מסתדר לך:
1. ריצה בשיפוע: רוצו את אותו המרחק שאתם רגילים לרוץ, הפעם בשיפוע. הגוון במשטח הריצה שלכם מלמד את המערכת העצבית להתאים את עצמה לעצימות האימון ביעילות גבוהה יותר. זה בא לידי ביטוי בסופו של דבר בקצב ריצה מהיר יותר כשאתם חוזרים למישור.
2. ריצת אינטרוולים: השינויים בקצב הריצה (כאלו שיוצרים שינויים משמעותיים בדופק) מלמדים את הגוף להשתמש בחמצן בצורה יעילה יותר. אימון האינטרוולים כולל ריצה של 3 עד 5 דק' בקצב של 85 עד 90 אחוז מהדופק המירבי שלכם, מעבר לריצה קלה של דקה אחת, וחזרה על הסבב כולו ארבע פעמים. מאימון לאימון העלו את מספר החזרות והגבירו את קצב הריצה בכל אינטרוול, עד שאתם משלימים ריצה של 40 דק' (לא כולל חימום דינאמי של 5 דק' והליכה מתונה לסיום).
3. ללכת את זה מהר: התחילו בחימום של חמש דק' הליכה מהירה וחמש דק' של ריצה קלה. המשיכו בריצה בקצב של 70-80 אחוז מהדופק המירבי למשך דקה אחת, וחזרו להליכת "התאוששות" של 3 דק'. חיזרו שנית על הסבב 4 פעמים. בכל אימון העלו את זמן הריצה בחצי דקה עד דקה וקצרו את זמן ההתאוששות ב 30 שניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)