מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימון יומי.אוראל25/09/2009
שלום לכולם,אני אוראל,משרת במשמר הגבול וניתקלתי בבעיה בתוכנית האימונים שלי ורציתי להיתייעץ.
עד כה האימון שלי היה -3 פעמים בשבוע ריצה+אימון כוח(3 סטים מתח,ידיים ובטן). זה אימון בסיסי אומנם אבל הוא דורש כוח רצון ומוטיבציה כדי להתמיד בו וכמובן זמן.השירות שלי הוא עבודה של 16 שעות ביום(8 שעות משמרת 8 שעות מנוחה ו8 שעות משמרת) כאשר זמן המנוחה הוא בדר"כ כוננות ככה שלא נותר לי בכלל זמן,כוח ויכולת לאימונים מרוכזים כמו שהייתי רגיל.
החלטתי לחשוב על פיתרון כי חוסר פעילות גופנית לא באה בחשבון ותאמינו לי אני רואה אנשים פשוט נירקבים בפלוגה מבחינת כושר.הפיתרון שלי הוא פשוט לעשות כל יום ליפני השינה של אחד של ידייים בטן ומתח.
השאלות שלי הם:האם זה בסדר שאימון זה נערך כל יום?
האם זה בסדר לא לעשות מתיחות וחימון ליפני כי זה לא באמת אימון מרוכז ומאסיבי?
חשבתי לעשות את האימון הזה כאשר בימי שישי ושבת מנוחה כדי שפסיכולוגית זה לא יהפוך למעמסה,זה בסדר?
מבחינת זמן-נגיד ואני כבר חצי שנה עושה את האימון הנ"ל אני יראה שיפור?אני באמת יהיה ברמת כושר גבוהה?
גיוון בתרגילי הבטן,ידיים,מתח יכול לעזור?(נגיד מתח רחב,ויום למחרת מתח ידיים צמודות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אוראל
ענת פלדמן25/09/2009"אין לי זמן" הוא התרוץ העתיק ביותר בסוגיית הכושר. שאפו על המוטיבציה. אכן לא צריך לעשות שעות אימון בשביל להזיז את הגוף לטובת הבריאות. גם 30 שעה ביום היא טובה. אם אתה יכול להתאמן לפני תחילת היום ולא בסופו זו גם אופציה (יכול להיות שיהיה לך קשה להירדם)* ולפי רמת העצימות -שווה להתאמן כ 4 פעמים בשבוע. הייתי כן ממליצה על חימום דינאמי לפני, למשל עשר דק'-רבע שעה ריצה בשילוב עם תרגילי כוח בסיסיים, ומתיחות לסיום. כושר לא רק לטובת השרירים אלא גם לבריאות הלב. כן, אתה יכול לנוח שישי שבת. אימון של ראשון, שלישי חמישי הוא טוב, אם מתאים לך גם להתאמן ברביעי ואתה לא רואה בזה עומס יתר - אז קדימה. גוון הוא תמיד נכון, גם בתרגילי הבטן גם בזרועות, גב, יש כל כך הרבה תרגילים - בחר לך כמה וכל אימון לגוון. זה מגרה כמה שיותר קב' שריר ומונע מונוטוניות באימון. קצב השיפור הוא כל כך אישי ומשתנה כך שלא אוכל לנבא, מבטיחה שתרגיש היטב שאתה מתחזק ומשתפר מפעם לפעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון יומי
אוראל25/09/2009תודה רבה על התגובה אך לא ענית לי על השאלה העיקרית בעצם.
חוסר הזמן הוא ממש לא תירוץ-השעות הפנויות היחידות שיש לי ביום הם בסביבות ה-5 שעות לשינה בלבד! ולכן נחוץ לי שינוי בתוכנית.מה שבעצם הילצת לי זה על האימון הקודם שלי שרשמתי שאותו לא אוכל לעשות יותר.
מה שבעצם רציתי לדעת אם זה יהיה אפקטיבי לעשות "אימון" שהוא לא בידיוק אימון כלומר סט אחד של בטן סט אחד של ידיים וסט אחד של מתח משהו ממש קצר וממש קליל ליפני השינה,לא להיתייחס אליו כאל אימון מרוכז.
האם זה אפקטיבי? האם באמת צריך חימום ל"אימון" הנ"ל? האם זה בסדר שהאימון יהיה יום אחרי יום?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז
ענת פלדמן25/09/2009אין לך אפילו 20 דק' ביום? כמה סטים של אימון כוח - בהנחה שאתה מרגיש את הקושי - אפקטיביים. כן ממליצה על חימום השרירים ולו ב 3 דק' של דלגית למשל. ומתיחות לסיום. עשה מעין מיני מיני אימון, על מנת למנוע פציעות. יום אחרי יום - אפשרי. קח את זה ב"ניסוי וטעיה" ותראה אחרי כמה ימים איך זה משפיע עליך, אם בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)