אימונים לשבוע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימונים לשבוע
    ערן
    26/09/2009

לפני יומיים סיימתי את הגדנ"ע בצלמון,היינו בבסיס 4 ימים.
    חששתי מפעילות הספורטיבית קצת,
    ביום הראשון לא הצלחתי לבצע שכיבות סמיכה(התירוץ שלי הוא שיש לי היפר-אקסטנציה במרפקים)אבל יומיים אחר כך גילתי שאני מסוגל ליותר והצלחתי לבצע 30 לפחות,האימונים בגדנ"ע הראו לי שאני לא במצב כל כך רע ושצריך להתאמץ ולהיות חדור מוטיבציה,והחלטתי שאני חוזר למשטר כושר,לא נוגע בממתקים,ומתחיל לאכול בצורה שונה.

בגדנ"ע ביום האחרון עברנו את מבחן שדה-אור שצה"ל משתמש בו כדי לקבוע פרופיל גופני לפי סולם מאמצים,רצתי קילומטר ו400 מטר ב6:20 דקות,לאחר מכן ביצעתי 30 שכיבות סמיכה ו34 שכיבות בטן.כל השכיבות סמיכה ושכיבות בטן בצענו ב9 דקות.

המפקדת אמרה לי שאני צריך להשתפר,אני סביר,אבל צריך לבצע את התרגלים מעבר ל30
    ,מבחינת ריצה שברתי את השיא הקודם שלי,אבל בסיבוב האחרון נגמר לי האוויר,המשכתי לרוץ
    וסיימתי בספרניט כדי להשיג תוצאה טובה.
    אם אני אתאמן יותר אני אוכל לרוץ אלפיים
    ב6 דקות,הבעיה איתי בריצות שקשה לי לנשום בסיבובים האחרונים,איך נושמים נכון במהלך ריצה
    מהירה?

עכשיו שאני בחופש יש לי זמן פנוי,התוכנית אימונים שלי היא לרוץ 2 קילומטר
    ולבצע 3 סטים של כפיפות מרפקים ושכיבות בטן,שלוש פעמיים בשבוע אם אפשרי או לפחות פעמיים
    אני אשמח לעצות לשיפור התוכנית שלי,ואיזה עוד תרגלים אני יכול לבצע,מה לאכול אחרי האימונים?(אני רץ על בטן ריקה)

ערן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אימונים לשבוע

הוספת תגובה

• הי ערן

ענת פלדמן
    26/09/2009

ראשית - כל הכבוד על הביצועים, שברת כמה מחסומים לפי מה שאתה מתאר, וזה טוב !
    1. שיפור בזמני ריצה - עניין של אימון נטו. אימונים של ריצה למרחק עצמו, וגם אימוני אינטרוולים כביכול ללא קשר למרחק: ריצה בעליות (הליכה בירידות !!), שילובי ספרינט תוך כדי ולא רק בסוף, דילוגים, דהרות... הרעיון הוא ליצור שינויי דופק מה שמעיל את הכושר האירובי כמו גם מרגיל את המע' העצבית ומחזק את השרירים.
    2. הנשימה - חופשית לגמרי, פה פתוח ורפוי, אין חוקים. מה שכן, ככל שאתה מתאמן אתה נושם קל יותר.
    3. לא כדאי לרוץ על בטן ריקה, גם משהו קטנטן כחצי שעה לפני: בננה, או טוסט. זה תלוי באיזו שעה אתה מתאמן. זה יכול להיות גם כשעתיים אחרי מנת פסטה.
    אחרי אימון שילוב של חלבון ופחמימה, עד כשעה אחרי. למשל: כריך עם טונה, יוגורט עם גרנולה, או ארוחה של ממש - חביתה, ירקות, אורז מלא. שוב, תלוי בשעת האימון, אבל זה הכוון.
    לגבי התרגילים: גוון יהיא לשיפור תוצאות. למשל גוון בתרגילי הבטן, גוון בזויות הידיים בשכיבות הסמיכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו