מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות כלליות על כושר ותזונהבחור2501/10/2009
שלום אני בחור בן 25 הנה הנתונים שלי...
גובה 180 משקל 72 אני מתאמן כבר 4 חודש בבית .
כל התרגילים מבוצעים בקצב איטי עד בינוני + נשימות מסודרות אחרי כל מאמץ(כמו שלימדו בחדר כושר) . בין כל סט הפסקה של 80-90 שניות ובין כל תרגיל 2-3 דקות.
אני לא זוכר את כל השמות של התרגילים שאני עושה אז אני לא יפרט את האימון עצמו.
אבל רוב האימון הוא מתרגילים טבעיים כמו מתח ושכיבות שמיכה.
תזונה:אני לא ממש שומר על תזונה כמו כל האנשים שסופרים קלוריות שומנים ומה לא...
אבל אני גם לא משתולל עם האוכל. בד"כ ארוחה בשרית אחת ביום. 1-4 פרוסות לחם 1-2 ביצים...
לעיתים רחוקות אני מקבל התקף רעב ואוכל כל מה שאני רואה אבל כמו שציינתי זה נדיר.
אני יכול להגיד שהגעתי למצב טוב+.
1)התחלתי את האימון הזה ביחד עם חבר והיינו פחות או יותר אותו גובה משקל וכושר והתאמנו באותו קצב הבעייה שעכשיו הוא נראה כאילו שירטטו עליו קוביות ומשולשים! ואני לא! ועשינו בדיוק אותו דבר, אני מבין שאנשים שונים ומה לעשות יש אנשים עם גנים טובים. אבל ההבדל במראה הוא פשוט כמה שנות אור.
הנה השאלות שלי:
*האם אפשר לקבל המלצה על תרגילי בטן כי זה המקום שרואים הכי הרבה הבדל(לעיצוב הבטן! ולא להורדת שומן)?
*ואם אפשר לקבל המלצה על תוספי מזו כגון אבקות למיניהם וויטמינים שאני יוכל לקנות. (אני לא מתכוון להתחיל לספור קלרויות לכל מה שנכנס לי לפה או להכין דיאטה כלשהי...אין זמן ואין כוח וכמו שציינתי אני לא ממש משתולל עם האוכל אז את הפתרון הזה נעזוב)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי, וגם כמה תשובות
ענת פלדמן01/10/2009אכן חשיבות גדולה לגנים שלנו, מסכימה שאתה שונה מהחבר שלך וגם בגלל זה ההבדלים.
חשיבות גדולה (בכל זאת) לתזונה. זה לא אומר לספור קלוריות באדיקות קתולית, זה כן אומר להיות מודע לאיכות הקלוריות שאתה צורך, לשעות, ואולי להרכבים. זו כמובן תורה שלמה ובהתאמה אישית זה יכול לעשות פיין טיונינג נהדר לאחוזי השומן בגוף שלך מה שבהחלט יכול לתת אותותיו בתוצאות.
תוספי מזון הם לא נוסחת קסם לקוביות. ואם אין לך צורך של ממש בהשלמות (ולא נשמע כך) זה גם די מיותר.
המלצה על תרגילי בטן: אכן אני מאד בעד גוון, באתר שלי יש שתי כתבות על תרגילי בטן (זה התפרסם גם כאן ב BEOK !) וכדאי לאמץ. לא ממש הבנתי מה זה "לעיצוב הבטן ולא להורדת שומן". תרגילי הבטן מחזקים את השרירים אבל לא ממיסים את השומן. הפחתה של אחוז השומן בגוף דווקא הכרחית - אולי - במצבך על מנת שיראו את הקוביות, אם ישנן. הפחתה של אחוז השומן בגוף היא פונקציה של תזונה, פעילות אירובית ותרגילי כוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה
בחור2502/10/2009שלום עוד פעם...
"חשיבות גדולה (בכל זאת) לתזונה. זה לא אומר לספור קלוריות באדיקות קתולית, זה כן אומר להיות מודע לאיכות הקלוריות שאתה צורך, לשעות, ואולי להרכבים. זו כמובן תורה שלמה ובהתאמה אישית זה יכול לעשות פיין טיונינג נהדר לאחוזי השומן בגוף שלך מה שבהחלט יכול לתת אותותיו בתוצאות.
תוספי מזון הם לא נוסחת קסם לקוביות. ואם אין לך צורך של ממש בהשלמות (ולא נשמע כך) זה גם די מיותר. "
כרגע באמת אין לי צורך אבל בערך עוד שבועיים אני חוזר ללימודים וגם לעבודה(אני סטודנט) ואז אני ילמד כל היום ילך לבית לעשות שיעורים יעבוד בימים או בלילות...ואז אני יצטרך גם לשנות את שגרת האימונים שלי כי פעם אני יושן בצהריים פעם אני אוכל צהריים בבוקר ובקיצור בלגן שלם(ככה נהנים מהחיים בשנות ה20 לחיינו, פשוט כיף חיים...אל תתייחסי למרמור שלי ). ואז לא רק לא יהיה לי זמן לעשות את הפיין טיונינג גם לא יהיה לי זמן לשמור על תזונה רגילה, הדבר היחיד שהולך להיכנס אלי לגוף בצורה רגילה זה הקפה השחור.
אני לא רוצה להפסיק להתאמן אני די מבסוט ממה שהצלחתי להשיג עד עכשיו.
בגלל זה חשבתי להשתמש במשהוא שיעזור לי .
לקחתי חוברת מסופר פארם של איזה חברת ויטמינים, וקראתי אותה, הבעיה שאני לא באמת הבנתי מה עדיף לקחת. לכל סוג של ויטמינים יש השפעות שונות אחד טוב ללב אחד טוב לשרירים עוד אחד טוב למוח אז עם הכל טוב אז מה אני יקנה את כולם?אני אבוד לגמרי בקטע הזה .
אותו דבר עם האבקות אחד יותר טוב לזה ושני יותר טוב לזה...
מקווה שתוכלי לתת לי כיוון נכון אחרי שאת מבינה איך השנה שלי הולכת להראות. שאני יוכל להחליט בצורה חכמה מה עדיף לי ומה לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
ענת פלדמן02/10/2009אני עדיין בעד אוכל מהסופר ולא מאבקות בסופר פארם. אפשר יפה מאד להוסיף לקפה גם כריך, חטיפי אנרגיה, נשנושי בריאות במשך היום ולמצוא את הזמן לטפל בגוף שלך, שזה הכלי לטובת חשיבה מחודדת של המוח. אתה יודע, אחרי שני תארים ראשונים ותואר שלישי אחד - יש לי קצת ניסיון איך לשלב לימודים עם אוכל, ספורט ואורח חיים בריא ... :)
אם בכל זאת אתה מתעקש, כדאי לפנות ליעוץ אישי אצל דיאטנית קלינית, באופן אישי אחד על אחד לפי הנתונים שלך, כמויות, הרכבים.
כשתתחיל ללמוד נוכל כאן לחשוב ביחד איזה אוכל בכל זאת יכול לבוא בחשבון בסדר יום עמוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)