מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריצה ושחייה.....02/10/2009
המטרה שלי היא להגיע לשיאים אישיים בריצה, של 5 קילומטר ו10 קילומטר.
כדי לא להעמיס יותר מדי ולסכן את הגוף בפציעות אני עושה 3 ריצות בשבוע ועוד 2-3 אימוני כוח לרגליים וגם לחלק הלעיון.
אן אני אשחה עוד פעמיים בשבוע,עד כמה זה יכולל לשפר לי את הכושר בריצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצה ושחייה
ענת פלדמן02/10/2009שתי הפעולות מפתחות את הכושר האירובי, ללא ספק. אבל סגנון הפעילות, העצימות כמו גם השרירים המשתתפים, הטכניקה - שונים. לכן מי ששוחה טוב לא בהכרח רץ טוב וההיפך. השחייה לא תשפר את מהירות הריצה, היא כן תשפר את הכושר האירובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי
.....02/10/2009אוקי אז אם אני משפר דרך השחייה את הכושר האירונבי,איך זה בא לידי ביטוי בריצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהו, שלא ממש.
ענת פלדמן02/10/2009אתה יכול להיות שחיין אדיר ולהתקשות בריצה. עניין של טכניקה, כוח שריר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
.....03/10/2009אני עושה 3 ריצות בשבוע,ריצות אינטסיביות,כך שאני עובד על הטכניקה,כוח וכו',אז עדיין השחייה לא ממש תעזור? :)
ואילו תרגילים כוח אפשר לשלב עם הריצות בכדי : לחזק את הרגל,למנוע פציעות,ולשפר את כוח הרגל והסיבולת בצורה כזאת שתעזור בריצה.
אני מכיר תרגיל ל4 ראשי (סקוטים,,לתאומים(עליות כאשר כפות הרגליים על רצפה והעקב עולה)
לאמסטרינג(אני לא מכיר,אשמח לשמוע על תרגיל לאמסטרינג)
ועוד תרגילים מומלצים,תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי
ענת פלדמן03/10/20091. ריצה בכל מקרה מצויינת, אני הייתי משלבת אימון בבריכה. כמו שאמרתי, אין קשר בין שתי הפעילויות.
2. הליכה או ריצה לאחור - זה מצויין להמסטרינג.
3. אימון פארטלק - ניתורים מספסל, מעל מכשול - אימון נפלא. א ב ל - כדאי לדעת בדיוק מה עושים שם על מנת למנוע נזקים ופציעות, חלילה.
4. אינטרוולים - שינויי דופק על ידי ריצה, ספרינטים, דילוגים, דהרות. אפשרי כאמון קצר של כ 10 דק 'או בתוך אימון ריצה של חצי שעה.
5. תרגיל להמסטרינג - הרמת רגל לאחור. אפשר עם משקולת על הרגל. אפשר בעמידה או בעמידת שש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחיה וריצה
עופר קיס03/10/2009שלום בנות
אם אפשר להכנס רגע לנושא.
לחזק רגליים לריצה
1. עליה על קצות אצבעות ( תאומים 2 כפול 12 חזרות עם התנגדות)
2. מיכרע קדמי - LUNGE עם צעד 2 כפול 8-12 כל רגל כפול 2
3. כפיפת ברכיים בשכיבה או פשיטת ירך על מכשיר - שניהם תרגילים לגיטימים 2 כפול 8-12 חזרות
3. מתיחות לכל השרירים המעורבים
לשחייה אין קשר לריצה אך ניתן להשתמש בשחייה לצורך הורדת עומס מהמפרקים וחיזוק נמערכת הנשימתית - אניטרוולים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)