מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרפת שומןרמי04/10/2009
את יכולה להגיד לי בערך מתי גופי שורף שומן בפעילות גופנית (אין לי מד דופק)?
כלומר איזה קצב של פעילות גבוהה בינונית ,אם תוכלי לפרט אני אשמח מאוד
יש לציין שאני עושה פעילות באופני כושר איזה מהירות ממולצת לשרפש שומן (18 קמ"ש)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה יופי
ענת פלדמן04/10/2009של רעיון לסטארט אפ !. את מתכוונת מתי הדופק הוא בין 60-80 אחוז מהדופק המירבי?! את יכולה למדוד לעצמך דופק על מנת לדעת פחות או יותר. למשל לבצע פעילות של כ 10 דק' בעצימות בינונית-גבוהה. (להתנשף, להזיע, אבל לא יותר מידי...) ואז לעצור, למצוא את הדופק עם האצבע והאמה )לא עם האגודל) על שורש כף היד. את מסתכלת על 10 שניות בשעון היד הרגיל שלך וסופרת את הפעימות. את התוצאה את מכפילה פי 6 (על מנת להשלים לדקה). למשל ספרת 20 פעימות ב 10 שניות - זה אמר 120 פעימות לדקה, שזה כנראה נמוך מידי לגילך (הת כמה את? דופק מירבי הוא 220 פחות בגיל. כווני לכ 70 אחוזים מזה).
מהירות רכיבה פחות משמעותית - משנה גם רמת ההתנגדות, כלומר הקושי שאת מפעילה על הפדלים. וגם זה - המדד העיקרי שלנו הוא הדופק.
לא כולנו חייבים להצטייד בשעון פולר (אם כי ממילצה בחום) אכן מדידה כמה פעמים של הדופק בעצמך (מה שעוזר להכיר את הגוף מעט יותר) כמו גם הזעה, התנשפות, הרגשה שאת פעילה, אבל לא "נקרעת" - שלוש פעמים בשבוע במשך 50 דק' זה מצויין. בשילוב עם פעילות אנאירובית, מתיחות, הרפיה וכמובן: תזונה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
רמי04/10/2009דבר ראשון זה בן שמדבר איתך בן 24
שאני עושה פעילות באופני כושר רוב הזמן אני מתנשפ אבל לא ברמות גדולות אני מרגיש שאני עובד ,זה טוב על מנת לישרוף שומן?
עוד שאלה ששאלתי ולא קבלתי תשובה מספקת
כשאני אוכל שומן (אגוזים וכו) אך הגוף מתנהג איתו ,כלומר אם לדוגמה אני צריך לאכול 1800ק ואת כל הקלוריות הללו אני צורך רק משומן(כוס שמן)מחולק לכל היום אך הגוף מנצל אותו את הכל בתור אנרגיה או שהוא אוגר הכל בבטן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה צודק וסליחה
ענת פלדמן04/10/2009הייתי צריכה לדעת ש " זה בן... :))
כן, מה שאתה מתאר נשמע מצויין לשריפת שומנים. רשום לי עוד נתונים (גובה? משקל?) ושוב אני מדגישה חשיבות מכרעת לתזונה לצורך השגת המטרות שלך.
כל ה 1800 שמגיעות לגוף משומן טהור -חלקן הגוף מנצל לאנרגיה (לנשום, לחיות, לתפקד) וחלקם הופך לשומן במצבורי השומן בגוף. כמה? אין לדעת. אוגרים בבטן... כלומר? זה מתעכל בקיבה. אתה מתכוון מבחינת אוגרים שומנים בבטן? בבטן, בירכיים, בזרועות ברגליים. זה מעלה את אחוז השומן הכללי בגוף. יש כלאו שבלוטות השומן רובן מצטברות בבטן ואז בעודף קלורי בלוטות השומן שבבטן גדלות וזה בא לידי ביטוי בהשמנה בטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
רמי04/10/2009אני אנסח יותר טוב
אני צריך לאכול 20 אחוז שומן מכלל הקלוריות.
מה קורה אם אני אוכל 40 אחוז שומן ואוריד מאחוז הפחממות 30אחוז לדוגמה,האם הגוף ישתמש בשומן זה לאנרגיה כמו הפחממות או בגלל שזה שומן זה ילך( האחוזים המיותרים ) למאגרי שומן,והגף ימצא מקור אחר לאנרגיה
ממש תודה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה אמור
ענת פלדמן04/10/2009לאכול כ 30 אחוז מסך הקלוריות היומיות שלך - שומנים בריאים. כן. אם אתה אוכל יותר אחוז מזה, מפחית את כמות פחמימות, מגיע לאיזון קלורי - אין כל סיבה להשמין, אפילו להיפך (ע"ע דיאטת אטקינס. כמה שפחות פחמימות, כמה שיותר חלבונים, יותר שומנים בתפריט מדיאטת הפחמימות למשל).
שומן הוא מקור אנרגיה כמו הפחמימיה. גרם שומן מעניק לגוף 9 קלוריות (קלוריה = יח' אנרגיה. חום). אולי זה עונה על השאלה שלך. גרם פחמימה נותן 4 קל', גרם שומן נותן 9 קלוריות.
לא. לא בגלל שזה שומן זה ילך אוטומטית למאגרי השומן.
אנרגיה זו אנרגיה. לא משנה אם מקורה בפחמימה, חלבון או שומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד
רמי04/10/2009משנה אם זה שומן רווי או לא?
שומן יותר משביע מפחממה?
וכן זה התשובה שרציתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ענת פלדמן04/10/2009עדיפות לשומנים בריאים - אבוקדו, טחינה שמן זית שמן קנולה. מזין, נכון. מניסיון זה מאד אישי - יש כאלו שפחמימה מורכבת משביעה אותם יותר ויש כאלו שחצי אבוקדו עם מלח ולימון עושה את העבודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)