שאלה קצת מפגרת אבל מעניין אותי.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה קצת מפגרת אבל מעניין אותי.
    .....
    07/10/2009

אומרים ששחיקה של הסחוס ננפוצה מאוד בקרב רצים וזה נורמלי בעיקר לרצי מרתון.
    השאלה שלי היא כשמתחיל אצל רץ שחיקה של הסחוס אפילו אם זה ממש בהתחלה וזה קל,איך הוא מתמודד עם זה וממשיך לרוץ ולהתחרות ולשבור שיאי עולם או שיאים אישיים.?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה לגיטימית,

ענת פלדמן
    07/10/2009

אם כי התשובה כמו תמיד - זה תלוי במקרה, ברמת החומרה, וזה לא הכרח המציאות שתהא שחיקה. הרבה זה כמובן בראש, Mind over Body, זמני מנוחה מספיקים בין תחרויות. במקרים קצוניים לא ממש מתגברים על זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..

.....
    07/10/2009

יש לי חשד לשחיקה קלה מאוד,משמע יש סיכוי שאוכל לשרת ביחידה מובחרת אם אתאמן ואכין את עצמי נכון למסלול באותה יחידה?
    האם כל מי שרץ יש לו סג של שחיקה קלה ?יש רצי מרתון,בגלל שהם מעמיסים המון זמן רב זה מחייב שתהיה שחיקה כל שהיא.?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד

ענת פלדמן
    07/10/2009

שלך או מבדיקה רפואית? אני לא בקיאה בתנאי הקבלה מבחינה רפואית למסלולים השונים בצבא (שאלה לפורום "כושר קרבי" כמו גם לפורום "רפואת ספורט"). ריצה לא מחייבת שחיקה, כל מקרה לגופו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחיקה

עופר קיס
    07/10/2009

הספרות אומרת שרצי מרתון לא רגישים יותר לשחיקה, אך -
    ברגע שיש שחיקה היא מחמירה עם הזמן - אלא אם רמת הפעילות נשארת נמוכה או עוברים לספורט עם עומסים אחרים. בצע תרגילי חיזוק לרגליים. שמור על גמישות השרירים מלפני ואחורי הברך, כף רגל ושרירי העכוז התיכון. אם יש כאבים שים קרח אחרי ריצה ותוריד עומס.
    יתכן ונעלי APOS עשויים לעזור לך. דבר עם גלעד אחראי פיזיוטרפיסטים שם - תגיד שהפנתי אותך.
    כמו כן בצע תרגילי שיווי משקל סטאטי ודינאמי לקרסול -
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו