שאלה קצת מורכבת על רכיבה על אופניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה קצת מורכבת על רכיבה על אופניים
    אריאל
    07/10/2009

שלום רב,
    שמי אריאל ואני מתאמן לקראת הגיוס ההולך וקרב בנובמבר בע"ה,
    שאלתי היא כזאת, לאחרונה אחרי 3 חודשי ריצה אני מרגיש שמיציתי את עצמי בסוג הספורט הנ"ל, ואני חושב לעבור לרכיבה על אופניים ולשחות( בסגנון חזה). התכנון שלי הוא לעבוד למשל בצורה הזאת - יום א - רכיבה על אופניים, יום ג- שחייה, יום ה- רכיבה על אופניים וכו .. ע"מ לתת לגוף 48 מנוחה בין אימון אימון. שאלתי היא כזאת - האם הפסקת הריצה והמעבר לסגנונות הספורט הנ"ל יפגעו לי בכושר? למשל במידה ועכשיו אני רץ ריצת 2000 ב8 דק', האם בעוד חודש שאבדוק את התוצאה אני אעשה תוצאה פחות טובה נניח של 9 דק'? או שדווקא המעבר יכול לשפר לי את הכושר כי יעבוד על עוד מגוון דברים שלא מתבצעים בפעילות הריצה?

תודה רבה ובברכת חג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כדאי

ענת פלדמן
    07/10/2009

לא לוותר לגמרי על הריצה כשיש לך מטרה לשפר זמנים או לשמר את הקיים. זה לא שזה יפגע בכושר הגופני שלך, זה יפגע בכושר הריצה שלך למרחק הרצוי. מה שאפשר לעשות זה באמת להוסיף אופניים ושחייה לאימוני הכושר שלך. למשל יום שחייה, יום מנוחה יום אופניים יום מנוחה יום ריצה יום מנוחה. אפשר להוסיף אימון ריצה נוסף ביום של שחייה. מידי פעם למדוד זמנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל בכלליות האם הכושר שלי

אריאל
    07/10/2009

מבחינת סיבולת הלב ריאה ייפגע?
    הרי אני לא מזניח לגמרי את הספורט, אני פשוט משלב דברים אחרים שיתרמו בדרכם..

תודה רבה על העזרה, פשוט דיי מאסתי בריצה ואני מעוניין להפסיק לסביבות החודש לרוץ,
    האם זה באמת קריטי כל-כך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא חבר

ענת פלדמן
    07/10/2009

כמו שאמרתי, סבולת לב הריאה שלך לא תיפגע. להיפך. אני מאד בעד שילוב של תחומי ספורט לטובת הבריאות והכושר. יחד עם זאת אם יש לך מטרה מסויימת וזמן ריצה מסויים שאתה אמור לשמר - כדאי לשמור על פעם בשבוע ריצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, פורום פשוט מעולה, דאגתי

אריאל
    07/10/2009

הייתה שאני פתאום יחזור אחרי חודש לריצה ויהיה "עגלה".
    אין לי מטרה כלשהיא לרוץ למרחק X בזמן מסוים, פשוט פחדתי שהכושר ייפגע.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יופי

ענת פלדמן
    07/10/2009

אז כן, וודאי לשלב, להנות, זה מה שחשוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת ריצה

עופר קיס
    07/10/2009

אחד מעקרונות המדעיים בנושא כושר גופני נקרא עיקרון הספציפיות - אתה משתפר במה שאתה עושה, כאשר העברה של הישגים מסוג ספורט אחד לשני נמוכה. לכן כדאי לשמור על 2 אימוני ריצה בשבוע
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו