שלום, צריכה עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום, צריכה עזרה
    MOR
    09/10/2009

שמי מור, בת 19 וחיילת. לאחרונה התגבר בי הדחף לצאת לקצונה. מנטלית אני מוכנה לצאת לקורס...אך מבחינה פיזית, כושר קצת פחות.

לפני הגיוס (פברואר בערך) נטלתי חלק בשעורים במסגרת מרכז ספורט ובכל יום הלכתי לשעורים אחרים (קיקבוקסינג,פילטיס,יוגה,עיצוב וחיטוב וכו') אך כיום אני לא עושה יותר מדי.

ושאלתי היא, איך אני, נערה שלא בכושר (רצה 600 מ' בקושי רב) יכולה לרוץ 2000 מ', לעשות בטן ושכיבות שמיכה, על הצורה הטובה ביותר, תוך 4-5 חודשים.
    הרצון שלי בשמיים, ואני לא רואה כל סיכוי שאני לא אתקבל לקורס קצינים בגלל כושר.
    איך אני בונה תוכנית אימונים שלא תגרום לי להתייאש? איך אני עוברים שלבים ומתקדמת בסולם הקושי? איך נכנסים לכושר?!

התחלתי לעשות הליכות כל יום במושב אז אני הולכת 4 ק"מ ומשתדלת לרוץ מדי פעם, עוצרת בגן ספורט ועושה קצת ידיים, קצת בטן, אבל אני מרגישה שזהנ לא מספיק, וחובבני מדיי.
    אשמח לעצות, טיפים, לשמוע חוויות מנסיונכם.

תודה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום, צריכה עזרה

הוספת תגובה

• הי מור

ענת פלדמן
    09/10/2009

בעיקרון את עושה נכון, את ההליכות יש בהדרגה להעלות בעצימות. ליצור שינויי דופק ולהמנע מהליכה מונוטונית. הריצה מידי פעם היא טובה, עשי אותה "שיטתית" יותר. קחי זמנים: שתי דק' ריצה על כל 4 דק' הליכה, ובהדרגה להעלות את זמן הריצה ע"ח ההליכה. אפשר לשלב גם ניתורים, דהרות, עניין... הזהרי מאימון יתר. כדאי מאד בכלל לגוון - דווקא הקיקבוקבינס והחוגים שדיברת עליהם משקפים היטב את היתרון שבגוון. אם את יכולה כיון להוסיף אימון אופניים, או שחיה, זה טוב.
    הזהרי מאימון יתר.
    שכיבות הסמיכה הן טובות, כמו גם כפופות הבטן. הוסיפי מתיחות. אם אימון הכוח כדאי לבצע יום כן- יום לא ולראות שיפור משמעותי אחרי כמה אימונים. מאד ממליצה לשלב תרגילים אחרים לבטן ולגב, כאלו לא חסרים ברשת, כמו גם באתר שלי (גם בכתבות שם).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו