שאלה בנוגע לדופק באימון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע לדופק באימון
    dni_m
    15/09/2007

שלום לכולם יש לי שאלה ברשותכם, אם תוכלו לענות לי אני אשמח..
    אני מתאמן אימון אינטרוולים (הפוגות) אירוביים פעם-פעמיים בשבוע במשך חצי שעה על מסילה במכון.
    האימון נעשה בעצימות מאד גבוהה..
    האימון בנוי בצורה של ריצות קלות על מהירות של כ-10 קמ"ש בשילוב ספרינטים של 16 קמ"ש שנעים בין 10 שניות ל-2 דקות וביניהם כמו שאמרתי ריצות קלות על 10 קמ"ש.
    אני גם לפעמים משחק עם הגובה של המסילה ומגיע לרמה השנייה.
    בכל אופן, בסוף ה-30 דקות אני עושה 5 דקות קול דאון כזה.. בריצה קלה של 9 קמ"ש.
    עכשיו, על המסילה יש מין מד כזה שמודד דופק.. בסוף האימון אני מודד את הדופק והוא כותב לי 183
    אני בן 17.5.. יכול להיות שהדופק הזה כבר עבר בשבילי את הסף האירובי ונכנס לסף האנאירובי?
    האם זה מעבר לדופק שריפת והשומנים ואני סתם מזיע?
    כי המטרה שלי היא באמת לשרוף שומן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לדופק באימון

הוספת תגובה

• דופק אימון

עופר קיס
    16/09/2007

שלום
    אתה למעשה מבצע אימון אנטרוולים הרבה מעל הסף האנאירובי שלך.
    אם אתה לא בטוח - עשה את המבחן הבא - נסה לרוץ על מהירות 16 עד שאינך יכול להשאר על אותו הקצב. אם אתה מחזיק בקצב זה דקות בודדות - זוהי המהירות שלך בשיא צריכת החמצן שלך.
    אם אתה מחזיק מעמד חצי שעה זהו הסף האנאירובי שלך - אני מקווה שהבהרתי את עצמי ?
    עכשיולגבי שריפת שומנים ההוצאה הקאלורית היא החשובה אז זה ממש לא משנה
    לגבי הדופק הגבוהה בסיום האימון- אם זהו הדופק לאחר מספר דקות התאוששות - האימון לא מתאים לכושר הגופני שלך.
    קנה מד דופק ועבוד בטווחים של 170-120 בהפוגות - מספר דקות על 170 ואז מנוחה עד לירידה לדופק 120 וחוזר חלילה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו