מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנוגע לדופק באימוןdni_m15/09/2007
שלום לכולם יש לי שאלה ברשותכם, אם תוכלו לענות לי אני אשמח..
אני מתאמן אימון אינטרוולים (הפוגות) אירוביים פעם-פעמיים בשבוע במשך חצי שעה על מסילה במכון.
האימון נעשה בעצימות מאד גבוהה..
האימון בנוי בצורה של ריצות קלות על מהירות של כ-10 קמ"ש בשילוב ספרינטים של 16 קמ"ש שנעים בין 10 שניות ל-2 דקות וביניהם כמו שאמרתי ריצות קלות על 10 קמ"ש.
אני גם לפעמים משחק עם הגובה של המסילה ומגיע לרמה השנייה.
בכל אופן, בסוף ה-30 דקות אני עושה 5 דקות קול דאון כזה.. בריצה קלה של 9 קמ"ש.
עכשיו, על המסילה יש מין מד כזה שמודד דופק.. בסוף האימון אני מודד את הדופק והוא כותב לי 183
אני בן 17.5.. יכול להיות שהדופק הזה כבר עבר בשבילי את הסף האירובי ונכנס לסף האנאירובי?
האם זה מעבר לדופק שריפת והשומנים ואני סתם מזיע?
כי המטרה שלי היא באמת לשרוף שומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק אימון
עופר קיס16/09/2007שלום
אתה למעשה מבצע אימון אנטרוולים הרבה מעל הסף האנאירובי שלך.
אם אתה לא בטוח - עשה את המבחן הבא - נסה לרוץ על מהירות 16 עד שאינך יכול להשאר על אותו הקצב. אם אתה מחזיק בקצב זה דקות בודדות - זוהי המהירות שלך בשיא צריכת החמצן שלך.
אם אתה מחזיק מעמד חצי שעה זהו הסף האנאירובי שלך - אני מקווה שהבהרתי את עצמי ?
עכשיולגבי שריפת שומנים ההוצאה הקאלורית היא החשובה אז זה ממש לא משנה
לגבי הדופק הגבוהה בסיום האימון- אם זהו הדופק לאחר מספר דקות התאוששות - האימון לא מתאים לכושר הגופני שלך.
קנה מד דופק ועבוד בטווחים של 170-120 בהפוגות - מספר דקות על 170 ואז מנוחה עד לירידה לדופק 120 וחוזר חלילה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)