מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאבי20/10/2009
מה עושה הגוף כאשר הוא מקבל בפרק זמן קצר הרבה קלוריות(משומן או חלבון ופחמימה)האם הוא משתמש במה שהוא צריך לעכשיו והשאר הוא זורק למאגרי שומן או שמא הוא שומר אותם זמן מה (כמה שעות)ואז ממיר אותם לשומן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חכמה
ענת פלדמן20/10/2009אתה צודק. בכל מקרה כשאין שימוש לצרכי אנרגיה הגוף מפרק את המזון לשומן ומעביר את למאגרים. לגבי משך הזמן המדוייק אין לי תשובה, אבל בגדול נוהגים לדבר במונחים של יממה- כלומר כמות קלוריות יומית שנצרכת לטובת מאזן קלורי (שלילי, חיובי או מאוזן) לפי נתוני BMR - כמות קלורית שמוציאים ביום. יהיו תזונאים שיטענו באופן תאורטי אם צורכים את 1000 הקלוריות בחצי שעה מרוכזת או במשך כל היום כולו מבחינת השפעה על המאזן הקלורי זה זהה. אני גורסת שיש משמעות רבה מאד לחלוקה מאוזנת לא רק בגלל מאגרי שומן אלא גם לטובת איזון, שמוש במאגרי השומן לאורך היום... ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז?
אבי20/10/2009אני מבין מזה שאפשרי לאכול בבוקר 500ק וצוהורים 600 וערב 500 ולילה 400 (אדם שצריך2000)
אם נוח לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיקרון כן,
ענת פלדמן20/10/2009חשיבות רבה לאיכות קלורית ולא רק לכמות קלורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד שאלה
אבי20/10/2009וענת זה גם נכוןלגבי פחממות פשוטות שמתפרקות בגוף מהר הם ישר ישר נהפחות לשומן או גם "ממתינות"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחמימה
ענת פלדמן20/10/2009שכזואכן נכון לצרוך מיד אחרי אימון עצים כיון שהיא מספקת אנרגיה מיידית לגוף. בהנחה שלא עושים בה שימוש היא הופכת לשומן. התהליך זהה. אנרגיה היא אנרגיה היא אנרגיה. בין אם מקורה בשומן, פחמימה או חלבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)