מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אופני כושר כל יוםאליסף25/10/2009
היי רציתי לדעת אם יש בעיה לעשות כל יום כשעה באופני הכושר(20-25 ק"מ)או שכדאי לתת מנוחה בין אימון לאימון.אולי אפשר למשל כל יום אבל רק 40 דקות במהירות נמוכה?
ובכלל כמה מומלץ לדווש ובאיזו מהירות?
יש לכם אולי הצעות אחרות לפעילויות אירובי שאפשר לעשות בבית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אליסף
ענת פלדמן25/10/2009אין חוקים של ממש, אבל כן יש הכוונה מסויימת
1. לגוון
2. להקשיב לגוף אם אתה מזהה עומס יתר
3. לתת מנוחה לגוף לפחות פעם בשבוע.
עם ההנחיות הללו נעבוד:
כלומר אין בעיה לעשות כל יום 20-25 דק' בעצימות גבוהה כל עוד אתה לא מזהה עם הזמן עומס יתר. אפשר לגוון לעשות פעם 40 דק' בעצימות נמוכה יותר או בכלל לכוון עם פעילות ספורט אחרת. כן כדאי לנוח פעם בשבוע.
בנוסף לכל אלו: תזונה מאוזנת ושנת לילה טובה חשובים לא פחות.
מהירות הדווש פחות רלוונטית -יש משמעות לרמת ההתנגדות. גם כאן- זה מאד אישי. בסביבת הבית אפשר לעשות הליכה או ריצה. לעלות ולרדת מדרגות (עליה אפשר בריצה, ירידה בזהירות ובהליכה), סבב תרגילים שאפשר לעשות בסלון, גם אם הם אינם על טהרת ה"אירובי" -היינו עובדים במקביל גם על שרירים - זה יכול לתת יופי של עבודה אירובית. בגליונות "מנטה" האחרונים, חלק מהאימונים עלו לווינט. אני בעד. דלגית היא אביזר זול ונוח שעובד יפה על קרדיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אליסף25/10/2009תודה.אגב המטרה שלי היא בעיקר שינה טובה.אני אסביר,השינה שלי היא ממש לא טובה בזמן האחרון וכמה אנשים ייעצו לי שכדאי אולי לנסות להוציא הרבה אנרגיה במהלך היום ככה שבלילה אני פשוט אהיה נורא עייף וכך אירדם יותר טוב...בגלל זה רציתי לדעת אם זה בסדר ואני ממש לא עושה את זה בשביל לשרוף קלוריות כי אני רזה(אפילו מדי רזה).
בכל אופן על תזונה מאוזנת אני שומר ואם יש המלצות לשינה טובה אשמח לשמוע...
שוב תודה וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעצה
ענת פלדמן25/10/2009שקיבלת נכונה, לא בטוח שבגלל ההוצאה האנרגטית יותר רבגלל ההורמונים שמופרשים במוח בזמן ואחרי פעילות, ומרגיעים. כך שכדאי לפדל בערב אבל לא בסמוך לזמן השינה
לא להילחם בחוסר שינה, לא לנסות לישון בכוח
תזונה מאוזנת, להמנע מקפאין, גם בסמול לזמן השינה
נשימות והרפיה
ממליצה על טפול משלים על מנת למצוא את מקור ה"אין שינה", מבחינה מנטלית ותת הכרתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת המקסימה :}
ניר26/10/2009קודם עבדתי בתוכנית AB .
באתי 4 פעמים בשבוע כאשר עבדתי באימון A - חזה יד אחורית ורגליים ובאימון B - גב כתפיים יד קדמית ובטן. שמתי לב שאני לא עושה רגליים בA ולא בטן בB.בגלל זה החלקתי לחלק את הרגליים והבטן לאימון C כדי שאני כן יעבוד עליהם. אני יודע שאימון משקולות צריך להיות עד שעה ורבע כולל חימום לכן אני לא מספיק. יש תרגיל שאת ממליצה ענת לשיפור היד האחורית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)