כאב בגב התחתון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב בגב התחתון
    איציק
    27/10/2009

היי ענת
    לאחרונה התחלתי לשחות יותר בסיגנון הפרפר (בכל אימון של 40 דק לפחות איזה 6 או 7 בריכות של שחיית פרפר )

הסיגנון בעיקרון בסדר (בדיקה של מדריך שחייה )
    הבעייה היא שלאחר השחייה אני מרגיש את הגב התחתון ממש בחיבור מעל העגן

ביומים האחרונים הכאב כבר יותר רציני

הבנתי שיש תרגילים לשחרור הגב וחיזוק המקום
    מה המלצתך- אני ממש לא מעוניין להפסיק לשחות פרפר :( (רק אם ממש לא תיהיה ברירה (חזה בנתיים הפסקתי )

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב בגב התחתון

הוספת תגובה

• הי איציק

ענת פלדמן
    27/10/2009

כל הכבוד על הפרפר !! ובכל זאת, אתה כבר יודע שכשכואב אז נחים, נקודה. יכול להיות שנותר לחץ כלשהו על אחת החוליות, זה סגנון לא פשוט וגם אם הטכניקה טובה יכול להיות שנוצר שם עומס מיותר. הייתי לעת עתה נחה מהפרפר, לשבוע הקרוב לפחות, ובהדרגה לחזור לכמה בריכות ספורות, כשאחריהן אתה שוחה גב וכמובן מבצע מתיחות לגב התחתון, או בבריכה או מחוצה לה. כשאתה מניח את כפות הרגליים על הקיר, תחת המים אבל גבוה יחסית, אוחז במעקה ומעגל את הגב, הבטן אסופה פנימה. אתה גם יכול לישר בהדרגה את הרגליים, הראש נשאר מכונס בין הכתפיים - יופי של מתיחה לגב. גם סיבובי אגן הם טובים, אתה יכול לעשות אותם בעמידה, בברכיים מעט כפופות, כשאתה עומד במים.
    תרגילי חיזוק לא בטוח שצריך, זוקפי הגו עובדים קשה בפרפר. אני מניחה שזה אכן עומס על החוליות והמתיחות חשובות.
    אנא עדכן
    כמובן אם הכאב כרוני חלילה, לפנות לרופא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב גב בפרפר

עופר קיס
    28/10/2009

אני אוסיף משהו קטן.
    כרגע הפסק את שחיית הפרפר כיוון שגופך לא יכול להתמודד עם העומסים על הגב.
    1. תיתכן חולשה בבטן - אחזקת שכיבת סמיכה על האמות- בטן אסופה ומוחזקת ל 10-20 שניות כפול 2-4
    2. קיצור של כופפי ירך - תיכנס למיכרע עמוק כך שתרגיש את קדמת הירך האחורית בזמן המתיחה - 2-3 כפול 30 שניות.
    3. קיצור או עומס על זוקפים - שכיבה על הכב - הבאת ואחזקת ברכיים כפופות 2 כפול 30 שניות.
    4. חולשה או בעיית סימטריה בזוקפים - שכיבה על הבטן. ניתוק יד ורגל נגדית ( יד קדימה) לכמה שניות. ראש באויר מבט למטה והכנסת בטן תוך כדי נשימה. כל צד 12 חזרות כפול 2-3 .

אם כואב בתרגיל 4 שהוא ורסיה קלה של תרגילי גב - יש בעיה ולגשת לאיש מקצוע. אם אין כאבים לאחר שבועיים תגביר את התרגיל לשליחת וניתוק שתי ידים קדימה ללא הרמת רגליים ל2-3 שנ בטן אסופה 10 חזרות כפול 3.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו