מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נמאס לי מאירוביתמר10/11/2009
שלום לחברי הפורום הנכבדים
כפי שסיפרתי בעבר התחלתי להתאמן ברצינות ביוני השנה , עד עתה הורדתי 8 קג'.מתאמנת 4 פעמים בשבוע. אימונים אירובים מורכבים בדרך כלל מהמכונות בחדר כושר (הליכון , אליפטי, סטפר) או מהליכות ארוכות בחוץ
בשבועיים האחרונים אני סובלת מ"משבר אירובי". פשוט, אין לי חשק לעלות על ההליכון יותר.. אני משועממת מוות , בא לי ללכת הבייתה במשך כל האימון.
אני מאוד נהנת מאימוני המשקולות ובנוסף עושה רצפים של תרגילים שמקפיצים את הדופק (כמו אימון אינטרוולים) מגיעה ל 85%-95% מהדופק המקסימלי ויכולה לשמור על ממוצע דופק של 72% אחוז מהדופק המקסימלי -שזה זהה לביצועים באימון אירובי רגיל . (אני עובדת עם שעון דופק)
דבר נוסף : ניסיתי ספיניג ושנאתי את זה (המוזיקה והצעקות מפריעים לי וזה נורא משעמם) אני חסרת קורדיציה לחלוטין אז כל שיעורי הריקוד למינהם לא רלוונטים .
שאלתי היא , האם ניתן לותר לחלוטין על פעילות אירובית במתכונת 45-60 דק' רצופות של הליכה/אליפטי וכו (לפחות זמנית עד שיחזור החשק) ולהתרכז בארבע אימוני רצפים בשבוע (משקולות קלות ) .
תודה , שבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תמר
שי אלנקרי10/11/2009כפי שאת מתארת, זוהי בעיה נפוצה שניתן לפתור אותה בקלות. ציינת שאת מבצעת אימוני כוח אינטרבאליים המקפיצים את הדופק לרמות של 85-95% ושומרת על דופק ממוצע של 72%, את ללא ספק בטווחים האירוביים. מחקרים מראים שגם ביצוע של 30 דקות אירובי פזורים על פני כל האימון או אפילו על פני כל היום יכולים לעשות את העבודה.(כמובן שהרבה תלוי במטרה)
בכל אופן, את יכולה לנסות שיעורי אירובי אחרים כמו מדרגה וקיקבוקס, במידה וגם אותם לא תאהבי אז תוכלי להמשיך במתכונת הנוכחית, שבהם תשלבי אימוני כוח יחד עם תרגילי אירובי קצרים כמו למשל בין 2-3 תרגילים את מבצעת עליות על המדרגה או קופצת על חבל למשך דקה. תוכלי גם לבצע ריצות קצרות של 2-3 דקות בין כל סדרת תרגילים כך שתאספי 20-30 דקות כאלה לאורך כל האימון. בסופו של דבר תצטרכי להגדיר את המטרה ולפיה לפעול.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטרה היא לרדת במשקל
תמר11/11/2009שי תודה . המטרה היא חד משמעית לרדת במשקל . אמנם ירדתי כבר 8 קילו אבל חסרים לי עוד 12 כדי להגיע ל BMI תקין .
האם אמשיך לרדת במשקל בצורה זו ? הדיעה הרווחת הינה שכדי להוריד במשקל ולהוריד אחוזי שומן אני חייבת להמשיך בפעילות אירובית סדירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטרה היא לרדת במשקל
שי אלנקרי11/11/2009שלום תמר,
אמנם לא הבאת מספיק נתונים אישיים אבל עדיין אני יכול להגיד לך באופן כללי כי אם המטרה היא ירידה במשקל ובאחוזי השומן עלייך לצמצם בצריכה הקלורית ובמקביל להגביר את ההוצאה האנרגטית. פעילות אירובית היא מקור מצוין לשריפה מוגברת של קלוריות ושומנים, אך גם אימון כוח המלווה בתחנות המקפיצות את הדופק יכול להיות פתרון נהדר עבור ההוצאה האנרגטית.
המשיכי בפעילות אותה את עושה, אם יש אפשרות לשלב גם פעילות אירובית מה טוב, אם אינך נהנית מהפעילות האירובית בכלל המשיכי לשות את נה שאת עושה, אחרי הכל בשביל להפוך את הפעילות הגופנית לדרך חיים חייבים גם להנות מהפעילות. חוסר הנאה ועניין בפעילות יביאו אותך לנקודה שבה לא תרצי לשמוע עוד על פעילות גופנית, לכן המשיכי להנות ממה שאת עושה, תשמרי על תזונה נכונה ומבוקרת והתוצאות זה רק עניין של זמן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)