מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תעזרו לי בבקשהויטיה01/04/2007
שלום אני בן 16 ואני קצת שמנמן אני הייתי רוצה לפתח שרירים בלי לעשות דיאטה עם כן אשמח לקבל עזרה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון לעליה במסת שריר ..
יורם אילת01/04/2007שלום .. אימון לעליה במסת שריר היא דבר מורכב שלוקח זמן ומצריך התערבות תזונתית .
קווים מנחים למתאמן מתחיל
להלן כמה קווים מנחים למתאמן המתחיל לעבוד על פיתוח גוף בחדר הכושר:
1. התוכנית הראשונית- למתאמנים בתחילת דרכם ו/או למתאמנים שחזרו להתאמן לאחר הפסקה ממושכת באימונים, מומלץ לאמן את כל הגוף (כל קבוצות השרירים העיקריות בגוף- שרירי החזה, שרירי הכתפיים, שרירי הגב, שרירי הידיים, שרירי הבטן ושרירי הרגליים), במהלך כל אחד מהאימונים אותם הם מבצעים, בשלושת חודשי האימון הראשונים.
2. עומסים- מטרת האימון הראשונית היא להכין את הגוף בהדרגה לעומסים החדשים המוטלים עליו, ולכן יש להימנע מהרמת משקלים כבדים מאוד בתחילת תכנית האימון, על-אף שהגוף עשוי לעתים לעמוד במעמסה. יש לזכור שמלבד השרירים משתתפות בכל תרגיל גם רקמות נוספות (כמו גידים, רצועות ומפרקים), ועומס רב מדי, יפגע תמיד ברקמה החלשה בשרשרת ויגרום לפציעה.
3. תדירות- לשם השגת אפקט אימון ופיתוח שרירי הולם, יש להתאמן בתדירות שאינה עולה על שניים-שלושה אימונים בשבוע. זאת מאחר שתהליך ההתאוששות וההגעה לפיצוי יסף אופטימלי אצל המתחיל ארוך יותר. עם הזמן והאימונים, הגוף מסתגל לשגרת האימונים החדשה, ותהליך ההתאוששות וההגעה לפיצוי היסף האופטימלי מתקצר וניתן להוסיף עוד אימון/אימונים (בתוכנית המתקדמת יותר).
4. מינון- בשלבים הראשונים של האימון אין להגזים במינון התרגילים, המערכות והחזרות וניתן להסתפק ב- 2 - 3 תרגילים לקבוצות השרירים הגדולות (כאשר בכל תרגיל יש לבצע 2 - 3 מערכות של 10-15 חזרות), וב- 2 תרגילים לקבוצות השרירים הקטנות (כאשר בכל תרגיל כ- 2 מערכות של 10-15 חזרות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)