כושר או סיבולת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כושר או סיבולת
    משה
    11/11/2009

לאחרונה התחלתי להתאמן במכון כושר וקיבלתי מהמדריך במקום תוכנית שכוללת -
    עשר דקות עד רבע שעה הליכה מהירה על ההליכון.
    2 סבבי מכשירים כשבכל מכשיר 12-15 תרגילים.

יש לי הרגשה שההדרכה במכון מכוונת יותר לכושר ופיתוח גוף מאשר לפיתוח סיבולת.
    האם זו תוכנית שמתאימה לכושר (פיתוח גוף) או לסיבולת לב-ריאה?
    איפה ניתן למצוא תוכניות שמכוונות לסיבולת?

אני בשנות ה-30, אין לי צורך להפחית משקל והזמן שאני יכול להקדיש לאימונים הוא כשעה, 2-3 פעמים בשבוע.

תודה
    משה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כושר או סיבולת

הוספת תגובה

• כושר או סיבולת

שי אלנקרי
    11/11/2009

שלום משה,
    10 עד 15 דקות של הליכה באימון מתאימים בעיקר לחימום ולא לשיפור הסיבולת לב ריאה.
    השילוב בין הפעילות האירובית(סיבולת) לאנאירובית (כוח) הוא השילוב הטוב ביותר לכושר גופני כללי. אם המטרה שלך היא לשפר ולשים דגש על שיפור הסיבולת לב ריאה ויש לך בערך שעה בכל פעם כ-2-3 אימונים בשבוע, הייתי מחלק את השיעור ל-3. בחלק הראשון כ-30 דקות היית מקדיש לפעילות האירובית, אפשר לחלק 15 דקות על הליכון ו-15 דקות ברכיבה על אופניים, בחלק הבא, גם כ-30 דקות הייתי עובד על כל שרירי הגוף בדומה לתוכנית שכבר קיבלת, אולי יש מקום לקצץ משהו כדי שהאימון לא יהיה ארוך מידי ועדיין יהיה תואם את הסטנדרטים
    ויכולת ההתמדה שלך.
    הייתי בנוסף מתייעץ עם המדריך במקום (זה שכבר בנה לך את התוכנית) ומשתף אותו שוב במטרותייך האישיות, יכול להיות שאם תגדיר בצורה ברורה למדריך את המטרות האישיות תקבל תוכנית אחרת לגמרי וקצת פחות כללית.
    יכול להיות ששווה לך לשקול לקחת עם אותו מדריך אימון אישי חד פעמי, שבו הוא ירכז את מירב האנרגיות והחשיבה שלו בכדי לעזור לך במטרות וביעדים.
    שיהיה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו