אימון ללא חימום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימון ללא חימום
    מישהו
    14/11/2009

שלום,

אני מעוניין לעבוד בעיקר על הקטע האירובי, מזה כמספר חודשים אני משתדל לעבוד כפעמיים שלוש בשבוע על תרגילים שונים בעיקר הידיים(משקוליות, שכיבות סמיכה) ומעט מאוד על אזורים אחרים כמו רגליים או בטן.

האימון שלי כולל בדר"כ 2 דקות חימום של קפיצות או ריצה במקום או פשוט סיבוב הידיים לאחור ולקדימה וזהו ואז אני מתחיל עם האימון של 2 סטים של שכיבות סמיכה+2 סטים של משקוליות+2 סטים של עבודה על יד אחורית כשאני נשעל על שולחן ויורד ועולה כשהגב לכיוון השולחן.

ו\לסיום העניין אני לא תמיד עושה מתיחות אלא רק מנענע את הידיים או מקסימום עושה מתיחות של 10 שניות לכל יד.

רציתי לשאול

1)האם האימון שלי בכלל אפקטיבי בשביל בניית שריר(אני מרגיש סוג של פיתוח מסויים, לא רב מדי)
    2)האם חוסר החימום בהתחלה(כמו שאמרתי לפעמים אני רק מסובב את הידיים ואז מתחיל בסטים) וחוסר המתיחות בסוף פוגעים בי?

תודה רבה ושבוע טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אימון ללא חימום

הוספת תגובה

• אימון ללא חימום

שי אלנקרי
    15/11/2009

קודם כל חשוב לדעת מהי המטרה שלך.
    שאלת אם האימון אפקטיבי ואני אשאל: אפקטיבי לאיזו מטרה.
    ברגע שתגיד מהם הנתונים שלך היום ותדע איזה תוצאות בדיוק תרצה, יהיה קל יותר להגיד
    אם התוכנית אפקטיבית למטרה שרצית.
    לגבי החימום:
    מה שאתה עושה בעיקר זה חימום מקומי וזה גם בסדר. הדעות מאוד חלוקות, יש אסכולות
    שאומרות שאין טעם לבצע חימום לפני אימון ויש כאלה שאומרים ההפך.
    אני אומר: חימום טוב לא רק לשרירים, גידים ומפרקים הוא חשוב גם מבחינה מנטאלית.
    החימום עוזר לנו להתכונן ולהיות מפוקסים לקראת האימון שהולך להיות.
    מומלץ להמשיך בחימום, זה יכול לקחת רק 5 או אפילו 7 דקות אבל זוה כנה נהדרת לגוף.
    גם לגבי המתיחות הדעות חלוקות אבל גם כאן אני תמיד ממליץ לבצע מתיחות בסיום האימון, גם נותן הרגשה טובה וגם מסייע בהארכת השרירים.
    מזיק זה לא....אז מה אכפת לנו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

מישהו
    15/11/2009

כמה פרטים:
    בן 33 שוקל 81 גובה 186

המטרה העיקרית שלי היא לפתח חוזק(להיות חזק יותר) המטרה המשנית היא לפתח קצת היקפיי שריר

כל זאת גלל שאין לי זמן(אולי גם רצון)להתאמן אימון מסודר וארוך.. אז אני עובד פעמיים שלוש בשבוע על הסטים שציינתי...

אז האם האימון שלי אפקטיבי?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכנית אימון

שי אלנקרי
    15/11/2009

תראה, התוכנית שהצגת היא מאוד בסיסית וזה בסדר, אך היא אינה כוללת ומקיפה. למה הכוונה?
    אין שם עבודה פרופרציונאלית על כל שרירי הגוף, חסר עבודת רגליים, גב תחתון, כתפיים וכו'....
    אני אגדי לך את האמת ורק את האמת: התוכנית הזו אולי תעשה לך קצת נעים בגוף והרגשה טובה
    (שזה גף בסדר ולא פחות חשוב), אבל אני בספק כמה תוצאות היא באמת תביא.
    הייתי מציע לך ללכת לחדר כושר אפילו רק לשם קבלת תוכנית אימון פרטנית, כולל ומקיפה התואמת את אורח חייך או אפילו אפשרות לשקול להביא מאמן פרטי אליך הביתה בשביל שתוכל
    לקבל קצת פרופורציות ופידבקים ממנה בצורה מקצועית יותר.
    שיהיה המון בהצלחה בהמשך הדרך. מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו