שאלה כללית לגבי אימון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה כללית לגבי אימון
    רותם
    18/11/2009

אני רוצה להתחיל להתאמן במטרה לנפח שרירים, לנפח מעט לא הרבה...
    באיזורים: יד קדמית, יד אחורית, וחזה עליון.
    עכשיו השאלה שלי היא איך עושים את זה נכון קודם כל?
    ז"א, יום עבודה על שריר מסוים, ויום על שריר אחר? לעשות אימון יום כן ויום לא? או לרכז את שלושתם ביום אחד?

דבר שני, איך להתאמן על כל שריר?
    אני עושה את זה בבית (לא במכון) וללא מכשירים, אז מה אתם ממליצים?

ליד אחורית אני עושה שכיבות שמיכה יהלום.
    ליד קדמית מה אפשר לעשות?
    ולגבי החזה, אני רוצה להתמקד בחזה העליון.
    ראיתי שצריך לעשות שכיבות שמיכה עם שיפוע שלילי, וידיים קצת יותר מרוחב כתפיים.
    כשאני עושה את זה, אני מרגיש אחרי האימון את צידי החזה, ולא את החזה העליון. מה עושים?

תודהה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה כללית לגבי אימון

הוספת תגובה

• היי רותם

ד''ר איתי זיו
    19/11/2009

כמה זמן הנך מתאמן? כמה פעמים בשבוע? שני משתנים אלה מאוד חשובים על מנת לענות לך תשובה מדוייקת. אומר בנקודות כלליות שעל מנת להעלות מסת שריר עליך להתאמן לפחות 4-3 פעמים בשבוע. מומלץ להפעיל את כל קבוצות השרירים ולא רק חזה או כופפי מרפק (יד קדמית) וכדומה מכיוון שיווצר חוסר איזון בין השרירים ועימו גם חוסר פרופורציה.
    ממליץ לך לחלק את האימון ל- AB כך שבכל אימון מפעילים 4 קבוצות שרירים. לדוגמה: רגליים, גב, פושטי מרפק ובטן באימון אחד ו חזה, כתפים, כופפי מרפק וזוקפי גו באימון האחר.
    מכיוון שהנך מתאמן בבית הסיפור בעייתי יותר וייתכן מאוד שלא תוכל להפעיל את כל קבוצות השרירים בצורה אפקטיבית. מציע לרכוש משקוליות יד, גומיות כושר (בדרגות קושי שונות) על מנת למקסם את האימון המתבצע בבית.
    לגבי החזה, התחושה אחרי האימון (צידי החזה או אמצע החזה) מטעה. החשוב הנו סוג התרגיל המתבצע (לחזה שלושה ראשים).
    במידה ואינך מפצל את האימון מציע שתתתאמן 3 פעמים בשבוע לכל היותר.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר ראשון, תודה רבה!

רותם
    19/11/2009

בעקרון אני עושה רק שכיבות שמיכה חודש, יום כן ויום לא.
    הבנתי את התשובה שלך בצורה חלקית, לגבי החוסר פרופורציה אני מבין אותך, וזה בדיוק מה אני רוצה לעשות. ז"א, שאני מסתכל במראה אני שם לב שהחזה התחתון נפוח יחסית (זה מבנה הגוף שלי, לא בגלל שהתאמנתי בעבר) ולעומת זאת החזה העליון די שטוח.
    וזו הסיבה שאני רוצה להתמקד דווקא בחלק הזה, וכמו שכתבתי בהודעה, אני רוצה ממש מעט לנפח את החזה העליון, בשביל לקבל מראה אחיד. אני לא שואף להיות שרירן או משהו בסגנון.
    רק רוצה מעט לנפח את החלקים הספציפים האילו שכבר ציינתי, יד אחורית, יד קדמית, וחזה עליון.

אני אקנה משקולות אם זה מה שצריך, עכשיו רק בבקשה ממך אם תוכל להמליץ לי מה לעשות.
    איך לבנות את האמון שלי?
    כל כמה ימים להתאמן? ובאיזה יום לעשות מה?
    ואיך להתאמן על כל שריר? באיזה אופן הכוונה.
    (אודה לך אם תשתמש במילים פשוטות וברורות כי אני לא מבין במושגים המקצועיים)

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו