מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טבלאות הדופקתמר24/11/2009
הי .אני בת 37 , מתאמנת מזה חצי שנה במגוון רחב של אימונים (אימוני כוח ואירובי מסוגים שונים)
עובדת עם שעון דופק באופן קבוע במטרה להוריד במשקל .
לפי הנוסחא 226-37 הדופק המקסימלי שלי הוא 189 .
בדרך כלל, אני מגיעה בכל אימון לפיקים של 97% מהדופק בעיקר אחרי מאמץ עצים (תרגילים על מדרגות למשל ) והממוצע שלי הוא 82% .
העיניין הוא שאני מרגישה יכולה לעבוד לאורך זמן על דפקים גבוהים (מעל 170 שזה מעל 90% ) בלי להרגיש מצוקה או קושי מיוחד .
בטווח של מעל 80% אני בכלל יכולה לבלות שעות .אני מרגישה נהדר אחרי האימונים האלה .
במהלך שיעורי הספיניג , המדריכים מגבילים את העבודה על 80% לפרקי זמן קצרים ולעתים רחוקות בלבד מגיעים ל 90% . בנוסף , קיבלתי שתי המלצות סותרות ממדרכי חדר הכושר : מדריכה אחת אמרה לי שאני יכולה לגרום לעצמי נזק אם אמשיך לעבוד בעצימויות כאלה . המדריך השני אמר לי להקשיב לגוף שיגיד לי מתי קשה לי ואם אני מרגישה טוב להמשיך לעבוד בהתאם להרגשה.
האם הטבלאות לא מתאימות לי ? האם הכושר הטבעי שלי מאפשר לי להשאר לאורך זמן על דופק גבוה ללא קושי מיוחד? האם אני גורמת לעצמי נזק ? איך אוכל לדעת מה הדופק המקסימלי האמיתי שלי ?
תודה
תמר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי תמר
ד''ר איתי זיו24/11/2009נוסחת הדופק שהנך משתמשת בה אינה מדוייקת כלל. מציע לך לחשב את טווח הדופק שלך לפי נוסחת קרבונן. הנוסחה הנה: 226 פחות הגיל, פחות דופק במנוחה, כפול אחוזי המאמץ שהנך מעוניינת לשהות בהם באימון (לדוגמה 80%) + דופק מנוחה שוב. נוסחה זו מדוייקת הרבה יותר מאשר הנוסחה הסטנדרטית שמתאימה לכולם, אך לבעלי כושר אירובי גבוה פחות מתאימים.
דופק במנוחה חשוב למדוד בבוקר בישיבה טרם קימה מהמיטה ובטח לפני עשיית פעולות שונות או שתיית קפה.
לגבי עצימות האימון. אימונים איכותיים במיוחד כמו אינטרוולים בהם הדופק הנו בין 100%-85% בממוצע מתאימים לאוכלוסייה מאומנת במיוחד 2 אימוניןם במקרה זה יספיקו. מתאמנים פחות מאומנים עשויים לבצע אימון איכותי אחד כזה בשבוע. כל שאר הימים ניתן להתאמן אך מומלץ לא ברמת אימון כה גבוהה.
בכל מקרה ממליץ לך לבצע בדיקת ארגומטרייה במאמץ. במקרה זה יוכלו לומר לך ביתר דיוק מצב מערכת קרדיווסקולרית, דופק מירבי ועוד נתונים אחרים חשובים במיוחד.
בהצלחה
אם דבר מה לא ברור אשמח להבהיר שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , אבל חזרתי לאותה הנקודה
תמר02/12/2009הי ד"ר זיו . ניסיתי את הנוסחא שלך וחזרתי לאותה הנקודה :
226-37=189
דופק במנוחה -60
189-60=129
כפול 80% = 103 ועוד דופק במנוחה = 163
זאת אומרת ש 80% מהיכולת שלי זה דופק 163
אבל על אותו הרעיון , 100% מהיכולת שלי זה 189 ( שזה בדיוק נקודת ההתחלה ...)
אולי לא הבנתי נכון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנת נכון
רווית05/12/2009הדופק המרבי שלך הוא אכן 189
נוסחת קרבונן היא בשביל חישוב דופק ביחס לעצימות
בחישוב הרגיל ייצא לך שאם את עובדת בעצימות של 80% - דופק 151
(189 כפול 80 חלקי 100) ז"א שאם הדופק שלך 151 את עובדת בעצימות של 80%
זה חישוב כללי למדי.
לעומת זאת בנוסחת קרבונן, כפי שחישבת ,הדופק שלך בעצימות של 80% הוא 163
וזה חישוב מדויק וספציפי בשבילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)