חוסר כושר גופני .

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר כושר גופני .
    חכם חנוכה
    27/11/2009

שלום רב !

אני גבר בן 30 , מטר 83 , על 78 קילו.

ב 10 שנים האחרונות נמנעתי כמעט לחלוטין מלעשות פעילות גופנית ( לקום מהספה למקרר לקחת כוס קולה היה נראה לי כמו לרוץ מרתון), עישנתי סיגריות , שתיתי כמויות אדירות של אלכוהול וחייתי חיים ברברים לחלוטין שכוללים : תפריט "עשיר" בשומנים, כולסטרול רע ומרושע ובצקים , בשעות נידחות כמו 12 , 1 , 2 , 3 - בלילה.

לאחרונה הלכתי לעשות בדיקות כלליות ונמצאו אצלי התחלות של מחלות כמו בלוטת טריס, דם בשתן וכבד קצת שומני. אף אחד מהדברים לא במצב רציני לדברי הרופאים.

לאחרונה קראתי על החשיבות האדירה שיש בפעילות גופנית בשמירה על הבריאות ולערכתי בעיות הבריאות שצצו לי לאחרונה נובעות באופן ישיר או עקיף מההזנחה הגופנית שלי.

כטיפול ראשוני לקחתי על עצמי להתחיל לרוץ בכדי להכנס לכושר. ואכן רצתי - לחנות נעליים לקנות נעלי ריצה. עד פה הכל קל...

החלק הקשה הוא - שכבר השתמשתי בנעליים פעמיים , יום אחרי יום הצלחתי לרוץ בקושי 6 דקות מסביב לכמה בניינים למטה, עליתי הביתה ולקח לי בערך בין שעה וחצי לשעתיים להרגע מהריצה - שכללה בתוכה סחרחורות אדירות , רצון להקיא, כאבי ראש , תחושה של חוסר חמצן, כאבים בארובות העין ודופק מואץ.

שאלותיי הם אלו :1) האם הסימפטומים שאני חווה נורמלים ? 2) האם יש דרך להכנס לכושר בצורה מומלצת לאדם במצבי ?

תודה, ושבת שלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר כושר גופני .

הוספת תגובה

• כושר גופני

שי אלנקרי
    28/11/2009

ראשית אני מברך אותך על החלטתך (זה אף פעם לא מאוחר)
    כושר גופני מתחילים בהדרגתיות, אי אפשר לצפות להיכנס לכושר כבר באימון הראשון, בטח ובטח לא להתחיל לרוץ כבר באימון הראשון.
    הסימנים שחווית די נפוצים, כשמגיעים לאימון מעבר ליכולות הגוף עשוי להגיב בצורה שכזו.
    תתחיל בהדרגתיות, תתחיל בצעידה ביכולת שלך למשך 20-30 דקות בשבוע הראשון, בשבוע השני תעבור להליכה מהירה יותר, שבוע שלישי תתחיל לשלב הפוגות בהליכה, לדוגמא: 5 דקות בקצב הליכה מסויים ודקה שבה אתה מגביר את הקצב (הליכה מהירה מאוד), בשבוע לאחר מכן אולי כבר תוכל להתחיל להכניס ריצות קצרות במקום וכך בהדרגתיות תעלה את משך זמן הריצה.
    תזכור: כל דבר מתחיל בבסיס ולא ישר בעיקר, תעלה את הרמה משבוע לשבוע, בדיוק כמו שלמצב הזה לקח לך שנים להגיע, גם בנושא הכושר הגופני תהיה סבלני ואל תצפה לשפר אותו לחלוטין ביום אחד.
    שיהיה בהצלחה בהמשך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר כושר גופני

עופר קיס
    28/11/2009

מסכים עם שי. רק קבל אישור רפואי להתחלת פעילות עקב אורך חיים מאד לא בריא למרות גילך הצעיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו