תופעה מוזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעה מוזרה
    נתנאל
    30/11/2009

שלום הנני מתאמן במשקולות כשנתיים עם חבר שנינו רואים תוצאות (הוא כבר 6 שנים)
    הבעיה היא שבסוף אימון הוא מרגיש נעילה של השרירים וחוסר תנועה שלמה של השרירים שפעלו לעומתו אני חוץ מלהרגיש את קושי האימון בסוף לא מרגיש שום נעילה בשרירים ושום הרגשה שהשריר בכלל עבד
    הדבר בא לידי ביטוי בעיקר בזה שהשרירים אצלו מוצקים בשגרה ובמיוחד אחרי אימון אצלי אם אני לא לוחץ על השריר הוא מאוד רך (נראה כשריר אך מרגיש כשמנוני)

מה פשר התופעה? ומה עליי לעשות על מנת למצק את השרירים שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעה מוזרה

הוספת תגובה

• היי נתנאל

ד''ר איתי זיו
    01/12/2009

לגבי תחושתך. חשוב לדעת מה אחוז השומן בגופך. ייתכן שהנך חש כך מכיוון שאחוזי השומן גבוהים אצלך יחסית אשמח להתעדכן. בנוסף, חשוב לדעת שלכל אחד מבנה גוף שונה וייתכן שלחברך מבנה מזומורפי (שרירי) ואילו אלא מבנה גוף אחר. במקרה זה לחברך קל יותר לפתח מסת שריר. לא כתבת באיזה מספר חזרות הנך מתאמן? טווח החזרות המומלץ עבורך הנו 15-6 בעומסים מתאימים .
    שלח לי נתונים ונתקדם...
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתונים

נתנאל
    01/12/2009

אכן אחוזי השומן אצלי גבוהים משלו במיוחד בחורף שאני מזלזל באירוביאז סבבה זה עונה לי למה השריר יותר רך כאילו יעתי את זה רציתי אבל עדיין זה בהבדלים גבוהים כי שנינו מאוד חטובים
    מה שאני לא מבין למה הוא נתפס יום למחרת האימון ואני לא
    למה הוא סוף האימון אין לו תנועה מלאה ביד מה שלי קורה רק אחרי שאינני מתאמן תקופה ארוכה וגם ברמה נמוכה מאצלו (אני מנסה להסביר הגיון בזה שאני הייתי קרבי והוא לו ובצבא עבדתי הרבה מאוד על סבולת והשרירים עדיין זוכרים את האימונים הקרביים ובגלל זה המשקולות לא מתפיסות אותם...יכול להיות שתצחק אבל לי זה נשמע הגיוני :) )
    הטווחי חזרות שלנו לרוב 12 חזרות לפעמים יש 15 לכל שריר יש מינימום 2 תרגילים שונים כאשר הסטים הם 4 לדוגמא יד אחורית-12 חחזרות לסט 4 סטים 3 תרגילים שונים משקל בינוני+
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי נתנאל שוב

ד''ר איתי זיו
    03/12/2009

לגבי תחושה הכאב של השרירים מדובר בכאבי שרירים מאוחרים (DOMS) היא שכיחה במקרה שמבצעים תרגילים חדשים או מבצעים שיטת אימון שלא נעשית בדרך כלל (לדוגמה: שיטת אימון: הפשטה, סט מורכב, חזרות שליליות ועוד). הכאבים לאחר 72 שעות בממוצע אט אט נעלמים. תוך מספר אימונים לא אמורים להופיע כאבים אלה. ייתכן שחברך מבצע תרגילים שונים או לחילופין בעומס גבוה במיוחד, אזי שכיח המצב של כאבי שרירים מאוחרים. עדיין, כאבי שרירים מאוחרים אינם התנאי להתקדמות. ניתן להעלות מסת שריר ולשפר האסתטיקה הגופנית גם ללא החוויה הנ"ל באופן קבוע.
    לגבי מספר החזרות המתאים מציע לך לבצע אימון בשיטת הפירמידה בה הנך מבצע מספר סטים במספר חזרות משתנה לדוגמה: 15, 12,9, 7. המשקל הנו בהתאם למשפר החזרות המתבצע. מדובר בשיטת אימון מאוד מוכרת שיעילה במיוחד לפיתוח כוח. בכל מקרה חשוב שתחליף שיטות אימון ותרגילים מדי חודש בממוצע.בנוסף, חשוב לבצע 27-14 סטים בכל אימון.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו