מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות בתוכנית אימונים שבועיתאלעד30/11/2009
שלום רב לכל המיודעים, קודם אני רוצה לציין כמה חשוב המידע שמסופק כאן בפורומים ושהוא תומך ועוזר מאוד, אשמח להסתובב כאן ולהחכים בכל הקשור בבריאות, תזונה וכושר בפרט.
לפני כחודש נרשמתי לחדר כושר, ובניתי עם מדריך תוכנית אימונים תחת שבועית(ראשון שלישי וחמישי), כשבין האימונים אני עושה אירובי.
מאז ומתמיד הייתי בקושר גופני טוב, בעיקר שחייה (2.5-2 ק"מ לאימון) או ריצה(9-15 ק"מ לאימון) עם זאת ציון הBMI שלי תמיד בגבול העליון ואפילו רבע נקודה מעל הרצוי, כשמבנה הגוף שלי בינוני ולא גדול מאוד, כך שאני צריך להוריד כמה נקודות ולהוריד אחוז שומן.
המטרות העיקריות שלי בחדר הכושר בנוסף לנופך הבריאותי הייתה ירידה במשקל וחיטוב הגוף, כמובן שהוספת מסת שריר כלולה אך ללא שום עזרים כגון חלבון באבקה וכו' אלא רק כתוצר מהמטרות העיקריות.
אני בן 21 וחצי, גובה 187 ס"מ ושוקל 87 ק"ג, אחוז שומן של 24%.
בנו לי תוכנית אימון בהתחלה ואני הוספתי לה מעט סטים מיוזמתי.
האימון התלת שבועי שלי בנוי כך(שמתי בסוגריים מה שאני הוספתי מיוזמתי):
אני מתחיל ב2.5 ק"מ ריצה בעלייה בקצב יחסית מהיר לעבודה על סיבולת לב ריאה.
חזה:
לחיצת חזה- משקל חופשי בישיבה- 3X15
(לחיצת חזה 2X15-ישיבה)
רגליים:
דחיקה- 3X15
רגל אחורית-2X15(הוספתי עוד אחד 3X15)
4 ראשי-2X15(הוספתי עוד אחד 3X15)
גב:
מתח-2X13
גב עליון בישיבה- 3X15
כתפיים:
לחיצת כתף- 3X15
(לחיצת כתף-מכשיר שעובד על כתף חיצונית 3X15)
גב תחתון:
כפיפה על כיסא רומי- 3X15
(לחיצה לגו תחתון במכשיר 2X15)
יד אחורית:
3X15 יד יד
בטן:
תחתונה- 3X15
עליונה- 3X15
אלכסונים- 2X15
בייספ:
3X15 יד-יד עם משקולות
אלה כאמור האימונים התלת שבועיים, שלוקחים כשעתיים ורבע בערך.
בין האימונים-
ביום שני יש לי שיעור ספיניג למתקדמים.
ביום רביעי אני שוחה/ מוותר על שיעור עפ"י עומס היום בעבודה.
אני חייב לציין שאני לא מרגיש שהאימונים קשים לי מדי, סה"כ יש לי סיבולת לב ריאה גבוהה וכושר מצויין, ולכן אפילו הוספתי תרגילים מיוזמתי. כנ"ל עם אימוני האירובי, הוספתי אותם בין האימונים כי אני מרגיש הרבה יותר טוב עם הגוף בשבועות שאני מבצע אותם משבועות שלא.
לסיכום רציתי לדעת האם תקין לעבוד על כל קבוצות השרירים האלה באימון אחד? או שאשיג תוצאות טובות יותר אם אבודד שרירים לימים ואעבוד עליהם בצורה יותר אינטנסיבית?
והאם האירובי שאני עושה במשך השבוע מספיק לחיטוב ולאיבוד אחוז שומן?
לתשובות אודה,
בברכה,
אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אלעד
ד''ר איתי זיו01/12/2009האם קיבלת תשובה בפורום? אשמח להתעדכן ולענות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תשובה
אלעד03/12/2009לא קיבלתי כל תשובה בינתיים, הייתי שמח לקבל תשובה וייעוץ בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אלעד
ד''ר איתי זיו06/12/2009בנפח שהנך מתאמן זה ככל הנראה המתכון להגיע לאולימפיאדת לונדון הקרובה.... עושה סדר:
1. אימון המשקולות שלך מומלץ שתתמקד ב- 8 קבוצות השרירים העיקריות בגוף ללא פיצול בלפחות בשלושת החודשים הראשונים. מדובר על 27-24 סטים בסה"כ. בהמשך ניתן גם לפצל את האימון לשני חלקים ויותר. עצימות האימון מומלץ שתהיה גבוהה, קרי שבכל סט הנך מתקשה לבצע את החזרות האחרונות בו.
לגבי מספר החזרות, מומלץ לגוון. בכל תרגיל מצי לבצע 3 סטים במספר חזרות משתנה לדוגמה: 14,11,9 במשקלים המתאימים למספר החזרות הנבחר. מדי חודש שב עם המדריך והחלף תוכנית
זמן האימון הנו בסדר גודל 60-45 דקות לכל היותר (לאימון הכוח). במידה והנך מפריז בביצוע הסטים השונים והאימון בכלל חשוב לזכור שמעל 60 דקות של אימוני כוח מופרש הורמון קטבולי קורטיזול שגורם לתהליך קטבולי (פירוק) של רקמת השריר. לפיכך אין צורך לבצע אימוני כוח ארוכים.אתה עושה יותר מדי!
2. פעילות אירובית על פניו נראית מבוקרת. בפועל 4 פעמים בשבוע אם הנך מבצע - טוב. במידה והמטרה הנה עלייה במסת השריר בצע את האימון האירובי אחרי אימון הכוח או בנפרד ממנו.
3. אחוזי השומן בגופך הנם מעל הממוצע. לא סביר שבהיקף פעילות שהנך מבצע וברמת מוטיבציה שניחנת לא תפחית באחוזי השומן. ממליץ להתייעץ עם איש מקצוע בהקדם . ה- BMI במקרה שלך אינו המדד לבדיקת הרכב הגוף והמשקל שלך אלא אחוזי השומן. מציע לבודקם אחת לשבועיים בממוצע. טווח אחוזי השומן הממוצע הנן 20-13% . תלוי בגיל המתאמן.
בהצלחה רבה
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלעד09/12/2009תודה רבה על העזרה והתשובות, אני אלמד מהדברים ואגוון כך את הפעילות שלי במיוחד במחזרות ובסטים.
אני עובד על כל קבוצות השרירים וכן מעכשיו אגביל את מספר התרגילים ואשתדל לצמצם את הפעילות משעתיים לשעה או שעה ורבע.
בברכת חורף נעים,
אלעד :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)