מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כושר גופני מועיל בהורדת עור רפוי?אבי11/12/2009
שלום רב,
לאחר קרוב לשנה של עליויות וירידות דרסטיות במשקל ( כרגע עומד על 54 ק"ג, 1.60 כבן 20 - מבנה גוף קטן אך לא באזור הבטן. ) שנעו בסביבות ה 65-70 ק"ג ואף הגיעו למצבים של 40-42 במצב תת משקל, נוצר לי כמויות גדולות מאוד של עור רפוי באזור הבטן התחתונה.
במשך זמן רב תמיד חשבתי שזה שומן וניסתי בכל דרך אפשרית להוריד את זה, והעליות במשקל רובן נוצרו מחשש שמה שיש לי זה שומן שהצטבר וניסיונות להוריד אותם דרך דיאטות וספורט, וזה למרות שבשאר חלקי הגוף אני מאוד מאוד רזה...
מכיוון שראיתי שלא משנה איזה משקל הייתי אם זה במשקל גבוהה או תת משקל תמיד נשאר לי גוש מדלדל באזור הבטן החלטתי לשאול אנשי מקצוע ואפילו לגשת ליעוץ. כל אחד שראה את זה בהתחלה הייה מופתע איך בן אדם שנראה כל כך רזה מבחינה חיצונית יכול לצבור עור רפוי כל כך גדול. המליצו לי על אינספור דרכים, אם זה דרך כושר גופני, דרך הורדת "אחוזי שומן" ואז לפתח גוף עם תרגילי כוח, תרגילים מפה ועד הודעה חדשה או כאלה שאמרו שבאמת אין להם מושג וכדאי שאני יתמודד עם המצב הזה.
אחרי שנה החלטתי לא לוותר ולגשת לראות את עניין הניתוח. ניגשתי ליעוץ פרטי אצל רופא דרך ביטוח שאני מבוטח ( למרות שאני בצבא... ). הביטוח אינו מכסה ניתוחים פלסטיים אבל בכל מקרה רציתי אחת ולתמיד לדעת אם זה עור או שומן ושני הרופאים אמרו לי שזה בוודאות ב- 200% עור רפוי והדרך להתמודד עם זה - בניתוח. הרופא הראשון הסכים לנתח אותי בתנאי שהביטוח יכסה את זה, והרופא השני שהלכתי להתייעץ איתו שהוא במקרה היועץ של הביטוח לא אישר לי ואמר לי שאסור לי בשום פנים ואופן לעבור ניתוח כל כך מסוכן עם חתך גדול ( גדול פי 2 מניתוח קיסרי אם אינני טועה ) בגיל כל כך צעיר ומי שיסכים לנתח אותי לא יכול להיקרא רופא ורודף בצע.
עכשיו רציתי לדעת חוץ מהאופציה של ניתוח ( שאני עדיין מאוד מעוניין לעבור אותה אך המצב הכלכלי לא מאפשר לי זאת ) מה עוד אפשר לעשות ??!? זה מייאש ומתסכל אותי נורא. מצד אחד זה מאוד מפריע לי אבל אין לי דרך באמת לפתור את זה. אני מאוד רוצה לקבל את העובדה שיש לי עור רפוי אבל חייבת להיות עוד איזהשהוא דרך? אולי תרגילים מסויימים שאולי יצמצמו את זה ויתנו לי תקווה ומוטיבציה נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור רפוי
שי אלנקרי12/12/2009בנושא זה צריכים לפנות לכירורג פלסטי. אם כבר נשאר עודף עור, אין הרבה מה לעשות. פעילות גופנית עוזרת במעט כאשר עושים אותה בעת הירידה, ולא אחרי.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אתה אומר...
אבי12/12/2009במילים קצת פחות עדינות שאין לי מה לעשות והלכה התקווה? כי בעיקרון לא נראה לי שיש רופאים שיסכימו לנתח "נער" בן 20 ולעשות לו צלקת ענקית לכל החיים... וגם אם יש כאלה זה יעלה הרבה מאוד כסף. :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבי
שי אלנקרי12/12/2009תמשיך לבצע פעילות גופנית, זה יכול לסייע במיצוק השרירים ובשינוי המראה הוויזואלי אך לא מהיפטרות העור הרפוי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אם טיפול במכשיר ואקום?
יעל12/12/2009הם טוענים שזה ממצק ..מכשיר בפיתוח ישראלי - גם הטיפולים שם יקרים אבל עדיף לנסות לפני שחותכים אותך ( מכשיר לשריפת שומנים ע"י ואקום וחום)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)