מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלון הזדמנויותאסף15/12/2009
שלום לכם!
רציתי לשאול,
אני נמצא בתקופה של עלייה במסה , עד כמה שאני מבין ויודע לאחר אימון צריך לתת לגוף השלמה של כ30-40 גרם חלבון להתאוששות מירבית בעת חלון הזדמנויות וגם לאכול פחמימות כדי שיהוו את הבסיס שיעזור לרקמות לאושש את רקמות השריר.
לאחרונה נאמר לי דוקא כי בחלון הזדמנויות אני צריך לצרוך חלבון נקי ולאכול אך ורק למשל משהו כמו פרוסת לחם דיאט אחת ורק לאחר כשלוש שעות לאכול כמות גדולה של פחמימות. כיון שאני בתקופת עליית מסה זה נראה לי משום מה מעט מדי וגם נראה לי שבחלון הזדמנויות ניתן לאכול יותר פחמימות מפני שהגוף צריך את זה ועם כמות יותר גדולה יוכל לספוג את החלבון יותר מהר לשריר
האם יש צדק במה שייעצו לי או שהקו שאני נוקט בו היום נכון יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלון הזדמנויות
שי אלנקרי16/12/2009שלום אסף,
חלון ההזדמנויות נע בין 60 ל-90 דקות, היום יש שמדברים גם על פחות.
בכל מקרה, כמות החלבון הדרושה לגוף משתנה מאדם לאדם בהתאם למשקל גופו כמובן.
הספיגה הטובה ביותר של חלבון לאחר אימון חייבת לבוא עם פחמימה פשוטה בכדי לעזור לחלבון להיספג ולשוט בזרם הדם אל השרירים. גם לגבי כמות הפחמימות אחרי אימון, יש המדברים על יחס של 1 ל-2 או אפילו 1 ל- 3 בין החלבון לפחמימה.
שוב, זה מאוד אינדבדואלי ומשתנה מאדם לאדם בהתאם לפרמטרים שונים.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)