שאלה לגבי כושר ותהליכי גיוס לצבא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי כושר ותהליכי גיוס לצבא
    דרור
    23/12/2009

שלום, אני בתהליכי גיוס ויש לי שאלה שמאוד מטרידה אותי.

אני אישית בכושר טוב. התוצאה שלי לריצת 2000 היא בסביבות 7:30-7:50, אני עושה 106 כפיפות בטן בדקה, עושה 19 עליות של מתח ומסוגל לעשות 70 שכיבות שמיכה. עכשיו השאלה שלי היא כזאת, אני לא בן-אדם גדול פיזית. אני בקושי שורט את ה1.70 מטר בגובה ואני בן אדם רזה בסביבות 56 קילו. בריצות לדוגמא עם משקל (שקי חול או אלונקות) יהיה לי הרבה יותר קשה מאשר לאנשים שהם 1.75-1.90 מטר והם שוקלים יותר והם יותר מלאים. זאת אומרת שהאפקט של המשקל שצריך לסחוב יהיה שונה אצל כל אחד בהתאם לגובה והמשקל האישי שלו. איך אתם מציעים לי להתמודד עם זה? יש לי ניסיון מגיבוש שהייתי כבר שם רצנו עם תדלים ושקי חול של משהו כמו 10קילו והייתי הכי נמוך ורזה בחוליה שלי ועובדה שלי היה הרבה יותר קשה מלכולם למרות הכושר שלי וכמה שהראתי נחישות זה לא עזר לי לעבור את הגיבוש כי זה פשוט לא היה אפשרי מבחינתי, מבחינת הגוף שלי לשאת את המשקל הזה בקצב שהוכתב למשך זמן ארוך. מה אפשר לעשות? זה דבר שמונע ממני להתקבל ליחידות המובחרות.

שאלה נוספת: האם אתם חושבים שהמפקדים שמסתכלים מהצד בגיבושים וימי סיירות על הנעשה מתייחסים שווה בשווה אל כולם או שהם לוקחים בחשבון שלי יכול להיות יותר קשה מאנשים יותר גדולים ממני פיזית?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חוסן גופני

עופר קיס
    23/12/2009

אתה צודק. זו בעיה. עליך לבצע האימונים של הליכה או ריצפה בעליות עם תדלים. תתחיל עם 5 ק"ג בהדרגה תעלה את משך האימון או האינטרוול ואת המשקלים. גם את המתח ואת שכיבות הסמיכה תעשה עם המשקל. תעלה קצת יותר מסת שריר ותתחזק. תזהר מדלקות במרפקים ובגיד אכילס.
    תאכל יותר לתמוך בתוספת השריר
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו