מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיטובערן30/12/2009
היי, קוראים לי רוני, אני בן 17.8 משקלי הוא 60 ק"ג גובהי הוא 1.73 והBMI שלי הוא 20.28
למרות שמשקלי תקין ואני די רזה, בזמן האחרון החלה "לגדול" לי הבטן. אני רואה כי היא מתעבה וזה מפריע לי ממש. אני יודע שלא מורידים אחוזי שומן במקום ספציפי אחד.....
השאלה שלי היא כזאת-
בבית יש לי הליכון, מולטי-טריינר, משקולות וסטפר- עד היום מדי פעם השתמשתי בהם אבל לא בצורה רצינית.
כדי להוריד את אחוזי השומן בבטן ולהתחטב מה אתה ממליץ לי לעשות? האם לפנות למאמן אישי שיבנה לי תוכנית או משהו אחר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי רוני
ד''ר איתי זיו30/12/2009מצ"ב תשובתי:
1. ה- BMI שלך תקין אך הוא ינו המדד החשוב. יותר חשוב לדעת מה הרכב הגוף שלך קרי מה היחס בין המסה השומנית למסת הגוף הרזה. לשם כך ממליץ שתבדוק אחוזי שומן אצל דיאטן קליני או במועדון כושר (במידה והנך מנוי). במידה ואחוז השומן שלך מעל הממוצע (כ- 20%) יש לטפל בהפחתתו באמצעות פעילות אירובית המתבצעת על בסיס קבוע, אימון התנגדות וחשוב במיוחד - תפריט תזונתי המוגבל קלורית.
2. בבית ניתן להתאמן השאלה אם יש בביתך מספיק ציוד. לא אחת הציוד לאחר מספר שבועות אינו מספק והמתאמן מבצע את התרגילים עם משקלים נמוכים מדי שלא תורמים לשיפור היכולת הגופנית. למרות זאת ניתן לבצע אימון בבית בוודאי במיכשור האירובי שברשותך 6-3 פעמים בשבוע בדופק גבוה דיו.
3. מציע לםנות למאמן כושר מקצועי על מנת שיבנה לך תוכנית. תוכנית זאת אמורה להיות מתאימה לתקופת זמן של 30 יום. לאחר מכן מומלץ להחליפה.
4. לגבי ריכוז שומן באזור הבטן - לא ניתן להפחית שומן באזור ספציפי, אך הפחתת אחוז השומן הכולל, חיזוק של שרירי הבטן (בעיקר חיזוק של השרירים העמוקים - בעיקר של הרחב בטני), ולעיתים אף שיפור היציבה יתרמו בוודאות לשיפור ההופעה האסתטית בכלל ואת נראות שרירי הבטן - בפרט.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)