שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אני
    06/01/2010

אם אני עושה תרגיל לחיזוק השרירים,שהוא כמו מקבילים:קיפוף וישור מרפקים עם רגליים באוויר,אך שהמוטות שעליהם אני נשען הן לא מקבילים,אלא סמוכים אחד לשני(צמודים) מצורפת תמונה שתבין טוב יותר...
    האם זה מסוכן או שבסדר לעשות כך?

תודה רבה וסופ"ש נעים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• היי שגב

ד''ר איתי זיו
    08/01/2010

אם הבנתי נכון.... אין מניעה לבצע את התרגיל אך חשוב להעיר את הדברים הבאים:
    1. חשוב לדעת מהי מטרת האימון שלך ובהתאם לכך לבחור את התרגילים המתאימים. ביצוע תרגיל אחד בלבד לא מספיק להשיג מטרות אימון שכיחות כגון: העלאת מסת שריר, סיוע בהפחתת משקל, שיפור כושר גופני כללי ועוד.
    2. את התרגיל אני מציע שתבצע עד טווח של 90 מעלות במפרק המרפק בזמן הורדת הגוף מטה. ירדה רבה יותר עם הגוף לקרקע תגרום להעלאת העומס על מפרק הכתף ואל מומלצת (אלא אם כן כן ישנה סיבה מיוחדת לביצוע טווח זה - לדוגמה השגת מטרה ספורטיבית וכדומה).
    3. חשוב לשים לב למנח הכף בעת ביצוע התרגיל. במידה והיא מופנית החוצה העומס על מפרק הכתף יגבר. אי לכך חשובה תשומת הלב לכאבים אם ישנם בעת ביצוע התרגיל.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם

אני
    08/01/2010

קודם כל תודה רבה,
    שנית התרגיל הנ"ל הינו חלק מאימון שלם לא תרגיל בודד...שמעתי שזהו תרגיל טוב ומחזק וזה מה שחשוב לי-לכן רציתי לשמוע חוות דעת מאיש מקצוע.
    תודה רבה,ואשאל -אני בן 14 ו7 חודשים,משקל 60 ק"ג-זה עדיין בסדר לעשות?

ממש ממש תודה!סופ"ש נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו