הסבר על שריפת שומן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסבר על שריפת שומן
    אייל
    05/10/2007

שלום רב!

אני אייל ואני בן 22 ומתאמן בין 3 ל-5 פעמים בשבוע כאשר האימון כולל בעיקר ריצה, ולפעמים אני עושה גם תרגילי כח אחריה (כפיפות בטן, שכיבות סמיכה, מתח וכו').
    אני רק אציין שבעיקרון יש לי מסת שריר כך שהמטרה שלי היא יותר הורדה במשקל או הורדת אחוזי שומן (מניח שזה פחות או יותר אותו דבר...)

לאחרונה התחלתי להתעניין באיך בעצם כל המנגנון עובד, ומה כדאי לאכול לפני ואחרי אימון ובכלל, והבנתי שמה שבעצם מספק את האנרגיה לגוף בכלל ובאימון בפרט אלה הפחמימות, המתחלקות לפחמימות מורכבות ופשוטות.
    עוד הבנתי שלפני אימון כדאי לצרוך את המורכבות ואחריו קצת פשוטות כדי להחזיר קצת גליקוגן לדם.

ממה שקראתי הצטיירה לי תמונה קצת מוזרה ואני רוצה להבין איך זה עובד:

כדי להוריד במשקל (במילים אחרות - לשרוף שומן), אני צריך להשתמש במאגרי שומן שיש לי בגוף כמקור אנרגיה באימון אירובי.
    עד כאן זה בסדר, אך בנוסף אומרים שכדאי גם לצרוך פחמימות מורכבות לפני אימון כדי לספק לגוף אנרגיה לאימון. מכאן אני מבין שהארגיה הזמינה שהגוף משתמש בה כשאני רץ היא הפחמימות שאכלתי שעתיים לפני.

מכאן השאלה -
    אם זה נכון (שבאימון האנרגיה באה מהפחמימות שאכלתי לפני), מתי הגוף שורף את השומן העודף כמקור אנרגיה? לפי ההגיון שלי כדי לשרוף את השומן שאני רוצה להוריד אני אמור להשתמש בו באימון....

בנוסף, שמעתי כאן את המונח מאזן קלורי שלילי... אשמח גם להסבר על זה...

תודה מראש :)

אייל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסבר על שריפת שומן

הוספת תגובה

• שריפת שומן

עופר קיס
    06/10/2007

הגיונית אתה צודק. אם אתה רוצה להוריד שומן אתה צריך לשרוף שומן, אך הגוף פועל בצורהיותר מורכבת.
    נמצא שעל מנת לרדת באחוזי שומן הגוף צריך להיות כל הזמן במצב בו האנרגיה שנצרכת גדולה מן האנרגיה שנכסת (מזון) אך לא באופן מוגזם אחרת הגוף נכנס למגננה ומוריד את חילוף החומרים על מנת לשרוד. נמצא שמה שחשוב הוא יותר סך הקלוריות בחסך מאשר מאיזה אב מזון החסך נוצר.
    כיוון שפחמימות בעיקר דרושות לפעילות עצימהו/או משקולות הרי אידיאלי יהיה רצוי לבצע פעילות באופן מתון יותר על מנת לשרוף יותר שומן, אך מצד שני זה לוקח יותר זמן ,
    האם יותר טוב לבצע חצי שעה של פעילות קשה ולשרוף את אותן הקאלוריות כמו בשעה של פעילות מתונה - לא בטוח. האם אתה מסוגל לבצע פעילות קשה במשך חצי שעה והאם אתה יכול לבצע אותה כל יום. אלו חלק מן השאלות שאדם שרוצה לרדת במשקל צריך לשאול את עצמו.
    לסיכום - מצב בו הגוף נמצא בגרעון אנרגיה מצד אחד ( על ידי תזונה ואימונים)ומצד שני מסוגל להתמיד במצב זה לאורך זמן מבחינה מנטאלית ופיזית על מנת להגיע למטרה שנקבעה על ידו
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו