שכיבות שמיכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכיבות שמיכה
    ערן
    16/01/2010

שלום,
    אני בן 17 והכושר הגופני שלי ממש לא טוב אבל אני רזה. לפני כשבוע התחלתי בהליכות בהליכון, כפיפות בטן התאמנות במולטי-טריינר ושכיבות שמיכה.
    ניסיתי לעשות שכיבות שמיכה וממש קשה לי. עשיתי 15 בקושי הכי הרבה שיכולתי. אני עושה אותן בהפרש של יום. ככול שהימים עוברים, מספר שכיבות השמיכה שאני מסוגל לבצע הולך וקטן.
    איך אני יכול בהדרגה להגיע למצב שבו אני אצליח לעשות שכיבות שמיכה, להשתפר ולא לרדת?
    וכמה ימים צריך לחכות בין לבין אם בכלל...?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שכיבות שמיכה

הוספת תגובה

• לערן

ד''ר איתי זיו
    17/01/2010

מציע:
    1. לבצע את אימוני הכוח בימים לא עוקבים, אלא בהפרש של 48 שעות בין אימון לאימון.
    2. לבצע מספר סטים של שכיבות סמיכה. בכל סט בצע כ- 70% מיכולתך המירבית. זאת תבצע 4-3 סטים ותוך מספר שבועות תבצע יותר - עד 10 סטים.
    3. מומלץ לגוון באופן הביצוע: מפתח ידיים (רחב מאוד, רוחב כתפיים, רגליים על גבי כסא, ידיים על הקרקע ועוד). בין סט לסט תנוח 90-60 שניות.
    4. תרגילים לבטן - גם כאן מומלץ לגוון ולבצע מספר סטים באופנים שונים.
    5. אחת לשבועיים בדוק את היכולת המירבית שלך בשכיבות סמיכה ולפי זה חשב את ה- 70%.
    6. לגבי המולטיטריינר - האם הנך מבצע בו תרגילים נוספים? במידה וכן יש להיערך אחרת מבחינת האימון.
    7. את האימון האירובי בצע אחרי אימון הכוח ולא לפניו. במידה והנך מעוניין בעליית מסה חשוב שהאימון האירובי לא יהיה ארוך מדי (40 דקות ומעלה) ולא עצים מדי.
    8. חשוב במיוחד להקפיד על תזונה המתאימה למבנה גופך ולמטרת האימון.
    9. אימון נכון ותפריט הבנוי באופן מושכל יתרמו רבות לשיפור יכולתך הגופנית..
    10. ממליץ בחום להתאמן בחדר כושר מסודר. היכולת להתקדם ולהשיג מטרות אימון שכיחות קשה יותר להשגה רק בביצוע תרגילים המתבצעים כנגד משקל גוף מבחינות רבות (אך הדבר אפשרי אם יש את הידע המתאים).[
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו