חיטוב הבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיטוב הבטן
    דנה
    18/01/2010

שלום רציתי להתייעץ לגבי המכשירים הנימכרים למשל בערוץ הקניות לחיטוב הבטן ספציפית אני מדבר על מכביר בשם TOTAL-CORE (אין לי שום כוונה לעשות פרסומת אני רק מציין כדי לתת יותר מידע למה אני מתכוון)
    ברור לי ששימוש בזה לא הופך שמן לרזה כמו בכל הפירסומות אבל אולי הוא כן נכון וכדאי לצורך חיטוב ועבודה נכונה על שריר הבטן. בעיקרון זה מבוסס על זה שיש תמיכה לגב עם קפיצים שעוזרים לעלות בכפיפות הבטן והמאמץ הוא בעצם רק בירידה.
    רציתי לדעת האם זה באמת נכון (שמשקיעים מאמץ רק בירידה) והאם זה לא מפחית מהעבודה? ובכלל האם המכשירים הללו יכולים באמת לעזור - לפחות בכך שיגרמו לגוף ליהיות בתנוחה כזו שהעבודה תיהיה נכונה אבל שלא יהיה פחות אפקטיבי (אולי לא יותר אבל לפחות לא פחות) מכפיפות רגילות ללא מכשיר

אנא עיזרו לי יש הרבה פירסום סביב נושא זה ובקלות למי שלא ממש מבין אפשר ליפול בפח ומצד שאני אולי זה באמת יכול לעזור או לפחות לשמור שלא אעשה נזק לגוף עם עבודה לא נכונה
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיטוב הבטן

הוספת תגובה

• היי

ד''ר איתי זיו
    18/01/2010

קצרה היריעה מלהביע את דעתי המקצועית בפורום אך אומר מספר דברים חשובים בהקשר לכך.
    1. איני מכיר את המכשיר ספציפית אך ישנם מכשירים שונים לחיזוק הבטן וההבטחות של היצרנים והמשווקים רבות במיוחד ולא אחת בכלל לא בהלימה לעובדות.
    2. כל מכשיר שי לבחון לגופו. ישנם מכשירים שנוח יותר לבצע את התרגילים עימם ומכשירים אחרים ששימוש בהם הנו מתכון בטוח לפציעה.
    3. איני רואה צורך לרכוש מכשירים לחיזוק שרירי הבטן. יש מאות (!!!) תרגילים לחיזוק שרירי הבטן וניתן למצוא את התרגיל המתאים לכל מתאמן בהתאם לצרכיו ומגבלותיו. ישנם אף תרגילים למתאמנים שעברו פריצת דיסק, ניתוחים מסוגים שונים ועוד. על אחת וכמה ניתן להמליץ על תרגילים מתאימים לאנשים בריאים.
    4. כשעסקינן במכשיר ראה אם נוח לך לבצע את התרגילים השונים. האם מנח הראש ניטרלי, אין כאבים במהלך ביצוע התרגיל וכדומה.
    5. חשוב לגוון ולבצע תרגילים מסוגים שונים, אחרת ההתקדמות תואט וייתכן אף שתחול ירידה ביכולת בהמשך. ניתן להחליף אחת לשלושה - ארבעה שבועות את התרגילים ומספר החזרות המצוינים בהם.
    6. לגבי עבודה אקצנטרית (בלימה) חשוב לדעת שלאנשים שאינם מאומנים סוג עבודה זה חשוב שיתבצע בזהירות רבה. ניתן לבצע כיווץ זה באופן מבוקר ולהשתפר אך חשוב לבדוק שהעומס בתרגיל לא גבוה מדי ואף עלול לגבור העומס באופן משמעותי על המפרקים הפועלים בתרגיל.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו