אופנוע ים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אופנוע ים
    \
    19/01/2010

שלום,

אני גם מתאמן במכון כושר וגם רוצה לקנות אופנוע ים

לשאלתי :

האם השיוט באופנוע ים לוקח ומבזבז הרבה אנרגיות דרך האג האימון כושר שלי מתחיל בצוהוריים אני שואל את השאלה הזאת כי זה ספורט מוטורי שדורש גם כוח והספורט שאני עושה פיתוח גוף?

תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אופנוע ים

הוספת תגובה

• היי

ד''ר איתי זיו
    19/01/2010

להלן תשובתי:
    1. השיוט באופנוע ים מצריך לא מעט אנרגיה במיוחד אם מדובר באופנוע ים - עמידה ולא ישיבה. השאלה הנה כמה זמן תבצע את הפעילות של השיט. במידה ומדובר בזמנים קצרים אין שום בעיה אך במידה והנך מעוניין לבצע את הפעילות 30 דקות ויותר מציע שתבצע את אימון הכוח בנפרד מפעילות זו (לדוגמה אימון כוח בבוקר, שיט אחר הצהריים או בימים אחרים)
    2. חשובה התמיכה התזונתית במקרה זה. אחרי השייט וכן אחרי האימון חשוב בציוחד לצרוך את רכיבי התזונה הנחוצים. אחת הסיבות העיקריות לאי התקדמות באימון והשגת מטרות אימון הנה התזונה.
    3. עייפות - במידה והנך מבצע את 2 הפעילויות במקביל חשוב לבדוק שאיכות האימונים לא נפגמת. הדבר יתבטא בירידה בעומס המורם, שינוי לרעה במסת השריר, עייפות כללית וכדומה.
    4. חשוב לציין ששיוט באופנוע ים מצריך הפעלה של השרירים המייצבים וכשמדובר באופנוע ים - עמידה , גם הוצאה קלורית לא מעטה
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיוט באופנוע ים בישיבה!!!

\
    19/01/2010

לד"ר איתי זיו שלום רב,

אני מתכוון לאופנוע ים בישיבה ולא בעמידה ( זה מצריך אנרגיה גבוהה זהה לזאת של אופנוע ים בעמידה)?

זמן השיוט מהבוקר ככה ( 9:00 ) כמובן שאחרי ארוחת בוקר עד 12:00 בצוהוריים ובשעה 16:30 אני מתחיל אימון כוח.

אני מעוניין לבצע את שתי הפעילויות במקביל.

מה אומר?

תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירים מייצבים

\
    19/01/2010

גם באופנוע ים בישיבה מופעלים שרירים מייצבים או רק באופנוע ים בעמידה?

תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי השרירים המייצבים

ד''ר איתי זיו
    20/01/2010

גם בישיבה פועלים שרירים מייצבים אך פחות לעומת עמידה. הדבר נכון גם לגבי תרגילים שונים. וזאת בשל הצורך לייצוב עמוד השדרה (ומפרקים אחרים) שהנו משמעותי יותר בעמידה לעומת ישיבה.
    אוסיף ואומר שאופי הרכיבה ורמת הרוכב משפיעים רבות על מידת מעורבות השרירים המייצבים בפעילות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל - י

ד''ר איתי זיו
    20/01/2010

מכיוון שאיני יודע באיזה רמה הנך רוכב, מציע את הדברים הבאים:
    1. לנסות לרכב על אופנוע ים בימים שאינך מתאמן ובימים שהנך מתאמן שתהיה הפסקהL לדוגמה: בוקר - ערב.
    2. לנסות ולבדוק מידת ההתקדמות שלך בתקופה שהנך רוכב על אופנוע ים בבוקר ומתאמן אחר הצהריים. ייתכן שלא להיה לכך השפעה ממשית על יכולתך הגופנית.
    3. תזונה, תזונה תזונה.. חשוב במיוחד. לפני הפעילות וודאי שאחריה.
    בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתחיל

\
    20/01/2010

שלום,

הבנתי אני רוכב ברמת מתחיל.

תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרך אגב!!!

\
    24/01/2010

שלום ד"ר איתי זיו...

דרך אגב הלימודים העייוניים להוצאת רשיון לאופנוע ים לא קלים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוכב על אופנוע ים...

ד''ר איתי זיו
    27/01/2010

לפי מה שציינת הנך ברמה של מתחיל. או אז יהיה עליך להתאמץ הרבה יותר ובשל כך גם ההוצאה הקלורית תהיה משמעותית יותר (בתלות בסוג אופנוע הים - עמידה/ישיבה).
    לגבי הלימודים להוצאת רישיון. לא קל כל כך( עברתי זאת גם - סירה מהירה), אך מכייון שהנך רציני ונחוש - תצליח.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו