מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אופנוע ים\19/01/2010
שלום,
אני גם מתאמן במכון כושר וגם רוצה לקנות אופנוע ים
לשאלתי :
האם השיוט באופנוע ים לוקח ומבזבז הרבה אנרגיות דרך האג האימון כושר שלי מתחיל בצוהוריים אני שואל את השאלה הזאת כי זה ספורט מוטורי שדורש גם כוח והספורט שאני עושה פיתוח גוף?
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
ד''ר איתי זיו19/01/2010להלן תשובתי:
1. השיוט באופנוע ים מצריך לא מעט אנרגיה במיוחד אם מדובר באופנוע ים - עמידה ולא ישיבה. השאלה הנה כמה זמן תבצע את הפעילות של השיט. במידה ומדובר בזמנים קצרים אין שום בעיה אך במידה והנך מעוניין לבצע את הפעילות 30 דקות ויותר מציע שתבצע את אימון הכוח בנפרד מפעילות זו (לדוגמה אימון כוח בבוקר, שיט אחר הצהריים או בימים אחרים)
2. חשובה התמיכה התזונתית במקרה זה. אחרי השייט וכן אחרי האימון חשוב בציוחד לצרוך את רכיבי התזונה הנחוצים. אחת הסיבות העיקריות לאי התקדמות באימון והשגת מטרות אימון הנה התזונה.
3. עייפות - במידה והנך מבצע את 2 הפעילויות במקביל חשוב לבדוק שאיכות האימונים לא נפגמת. הדבר יתבטא בירידה בעומס המורם, שינוי לרעה במסת השריר, עייפות כללית וכדומה.
4. חשוב לציין ששיוט באופנוע ים מצריך הפעלה של השרירים המייצבים וכשמדובר באופנוע ים - עמידה , גם הוצאה קלורית לא מעטה
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיוט באופנוע ים בישיבה!!!
\19/01/2010לד"ר איתי זיו שלום רב,
אני מתכוון לאופנוע ים בישיבה ולא בעמידה ( זה מצריך אנרגיה גבוהה זהה לזאת של אופנוע ים בעמידה)?
זמן השיוט מהבוקר ככה ( 9:00 ) כמובן שאחרי ארוחת בוקר עד 12:00 בצוהוריים ובשעה 16:30 אני מתחיל אימון כוח.
אני מעוניין לבצע את שתי הפעילויות במקביל.
מה אומר?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרירים מייצבים
\19/01/2010גם באופנוע ים בישיבה מופעלים שרירים מייצבים או רק באופנוע ים בעמידה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי השרירים המייצבים
ד''ר איתי זיו20/01/2010גם בישיבה פועלים שרירים מייצבים אך פחות לעומת עמידה. הדבר נכון גם לגבי תרגילים שונים. וזאת בשל הצורך לייצוב עמוד השדרה (ומפרקים אחרים) שהנו משמעותי יותר בעמידה לעומת ישיבה.
אוסיף ואומר שאופי הרכיבה ורמת הרוכב משפיעים רבות על מידת מעורבות השרירים המייצבים בפעילות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל - י
ד''ר איתי זיו20/01/2010מכיוון שאיני יודע באיזה רמה הנך רוכב, מציע את הדברים הבאים:
1. לנסות לרכב על אופנוע ים בימים שאינך מתאמן ובימים שהנך מתאמן שתהיה הפסקהL לדוגמה: בוקר - ערב.
2. לנסות ולבדוק מידת ההתקדמות שלך בתקופה שהנך רוכב על אופנוע ים בבוקר ומתאמן אחר הצהריים. ייתכן שלא להיה לכך השפעה ממשית על יכולתך הגופנית.
3. תזונה, תזונה תזונה.. חשוב במיוחד. לפני הפעילות וודאי שאחריה.
בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתחיל
\20/01/2010שלום,
הבנתי אני רוכב ברמת מתחיל.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך אגב!!!
\24/01/2010שלום ד"ר איתי זיו...
דרך אגב הלימודים העייוניים להוצאת רשיון לאופנוע ים לא קלים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוכב על אופנוע ים...
ד''ר איתי זיו27/01/2010לפי מה שציינת הנך ברמה של מתחיל. או אז יהיה עליך להתאמץ הרבה יותר ובשל כך גם ההוצאה הקלורית תהיה משמעותית יותר (בתלות בסוג אופנוע הים - עמידה/ישיבה).
לגבי הלימודים להוצאת רישיון. לא קל כל כך( עברתי זאת גם - סירה מהירה), אך מכייון שהנך רציני ונחוש - תצליח.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)