מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימון משקולות לעומת אימון משקל גוףאיתי23/01/2010
1 מה יותר מחטב ? אימון משקולות או משקל גוף(מתח , שכיבות סמיכה , מקבילים , בטן..)
2 מה יותר מחזק? משקולות או משקל גוף..
3 האם אימון משקל גוף מנפח יותר מהרמת משקולות? והאם אתה מקבל את אותם השרירים בשניי סוגיי האימונים?
תודה
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגבי אימון משקולות לעומת משקל
ד''ר איתי זיו24/01/2010תשובות:
1. המילה חיטוב הגוף אינה מילה מדעית והיא מתייחסת למעשה להעלאת מסת השריר והטונוס בו ובמקביל הפחתת אחוזי השומן התת עורי בגוף. על מנת להגיע לתוצאה זו ניתן לבצע אימונים מסוגים שונים ולא רק אימוני משקולות.
2.באמצעות ביצוע תרגילים המתבצעים כנגד משקל גוף ניתן להשיג תוצאות מצוינות. הבעייתיות הנה העלאת העומס (מוגבל יחסית למשקולות), יכולת ירודה בגיוון האימון לעומת אימון משקולות, חלק מהתרגילים קשים לביצוע לחלק מהמתאמנים (לדוגמה: מתח), ניתן לעשות שימוש רק בחלק משיטות האימון הקיימות ועוד. לפיכך, השאלה המרכזית הנה מהי מטרת האימון. במידה והנך מעוניין לשפר יכולת גופנית כללית אין בעיה כלל לעשות זאת באמצעות תרגילים כנגד משקל גוף, אך במידה והנך מעוניין בהעלאת מסת שריר כולל או של שריר מסוים בעיקר, תתקשה באמצעות ביצוע אימונים המתבצעים כנגד משקל גוף.
3. בתרגילים המתבצעים כנגד משקל גוף לאחר תקופת זמן של מספר שבועות/חודשים במידה ומתבצעות בכל סט מספר חזרות רב יחסית (מעל 15) המרכיב העיקרי שמשתפר הנו סבולת שרירית וזו הרי לא מטרת האימון העיקרית אצל מרבית המתאמנים. על מנת לפתח כוח בעיקר יש להעלות עומס ולבצע יחסית מעט חזרות - מה שכמובן בעייתי יותר בתרגילים המתבצעים עם משקל גוף.
4. ניתן לפתח שרירים זהים לאלה שפועלים באימון משקולות אך קשה במיוחד לבודד שרירים מסוימים. לדוגמה\ף בתרגיל המתח הנך מפעיל שרירים רבים (העיקרי שבהם הנו רחב גבי - Latussimus Dorsi), אך אם הנך רוצה לבצע תרגילים מבודדים בהם הוא יפעל ללא סיוע רב של שרירים נוספים תתקשה לעשות זאת בתרגילים כנגד משקל הגוף.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
איתי24/01/2010תודה
עוד שאלה :
יש לי גיבוש של פנמ''צ חיפה ..אני ודע שלא צריך כושר מי יודע מה בשביל זה אבל כשאני ילך לצבא אני רוצה להגיע ליחידה מובחרת.
בשביל יחידה מובחרת מה יותר חשוב(מבחינת כושר)..?
1 כוח (מתח ,שכיבות שמיכה ,בטן..)
2 סיבולת לב ריאה , אירובי (ריצות , ספרינטים וכו'..)
ואני אחד שעושה כח הרבה ( אני בן 15 ויכול להגיע כבר ל30 מתח.)
אבל הבעיה היא שאני לא סובל לרוץ ואני בזמן האחרון כבר לא רץ..
האם אפשר לקבל תכנית אימונים של ריצות וספרינטים
תודה רבה
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)