משקולות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משקולות
    מוטי
    26/01/2010

שלום... אני נער בן 16 ורוצה לתהתחיל לעבוד עם משקולות יד ( משקולות קטנות על מנת לפתח שרירי ידיים-קדמי אחורי וכתפיים)
    והשאלות שלי הן:
    1. האם כדאי להתחיל בגיל כזה לעבוד בצורה אינטנסיבית עם משקולות?
    2.איך עליי לבצע את התרגילים ועל מה חשוב להקפיד?
    בתודה מראש... עומרי ;)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משקולות

הוספת תגובה

• לעומרי

ד''ר איתי זיו
    27/01/2010

להלן הערותי.....
    1. אין חשש שתבצע אימוני משקולות על בסיס קבוע. חשוב בכל גיל.
    2. מציע שתתאמן בשלב רשון 3-2 פעמים בשבוע בימים לא עוקבים. בשבועיים הראשונים מציע שתבצע לא יותר מ- 16 סטים לכל קבוצות השרירים בגוף (לכל קבוצת שרירים 2 סטים) לאחר מכן עבור ל- 3 סטים. השרירים שחשוב להפעילם הם: רגליים, גב, חזה, כתפיים, כופפי מרפק, פושטי מרפק, בטן וזוקפי גו.
    3. מספר החזרות בכל סט באימון - 15-10 בממוצע. אין חשיבות בשלב זה למספר החזרות המדויק.
    4. מציע שתתאמן במועדון כושר מסודר. לא קל בבית לבצע אימון מסודר ולהעלות את עומסי האימון כהלכה.
    5. לגבי האינטנסיביות - בשלב הראשון אל תבצע את האימון ברמה גבוהה מדי. כלומר בכל סט המתבצע באימון אל תבצעו עד לנקודה שבה אינך מסוגל לבצע אפילו חזרה אחת (מכונה - RM). בהמשך = בהחלט מצב זה אפשרי.
    6. מציע שתתייעץ עם איש מקצוע לגבי התזונה המתאימה. חשוב לא פחות מהאימון על מנת להשיג מטרת האימון.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי עליית עומסים...

מוטי
    29/01/2010

מטרתי היא לקנות משקולות מתברגות ובכך כאשר אני ארגיש שקל לי לבצע תרגיל עם המשקל הנתון אני אעלה אותו במקצת... האם דבר זה הוא נכון לעשות?
    לגבי אימון בחדר כושר מסודר: אני התאמנתי במשך שבועיים בחדר כושר והמאמן לא בנה לי תפריט תזונה האם זה באמת הכרחי? ואם כן על מה יש להקפיד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה אם זה לא מפריע...

מוטי
    29/01/2010

כאשר אני עוד על יד קדמית עם משקולת או על כתפיים או יד אחורית על מה חשוב לשמור בעת ביצוע הפעולה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו