כמות אירובי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמות אירובי
    עמית
    30/01/2010

שלום רב ותודה על תשומת הלב...
    אני בן 20 חייל אני מרבה בפעילות ספורטיבית בעיקר אירובי כבר כ 7 חודשים מה שעוזר לי להתמודד עם הרבה דברים בחיים :)
    יש לי שאלה מה הכמות המומלצת של ריצה בק"מטרים בשבוע לאדם כמוני מבחינתכם
    עד כה רצתי בסביבות ה3 פעמים בשבוע 3.5 ק"מ כל פעם במהירות 10-11 קמ"ש...סה"כ כ-10.5 ק"מ כל שבוע
    גובה 1.80 משקל 67 מבנה גוף לא רחב...
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמות אירובי

הוספת תגובה

• לנאור

ד''ר איתי זיו
    30/01/2010

השאלה העיקרית הנה מהי מטרת האימון? מה הנך מעוניין להשיג? הפחתה במשקל, השתתפות בתחרות ריצה בעתיד? וכדומה...
    אציין את הנקודות הבאות בהתאם לפרטים המצוינים:
    1. פעילות אירובית של 3 פעמים בשבוע הנה גבולית מבחינת השיפור ביכולת האירובית. מציע לרוץ פעם נוספת בשבוע, קרי 4 פעמים בשבוע.
    2. בהדרגתיות ממליץ להעלות את הזמן המוקדש לריצה. בגילך ובהנחה שאינך סובל מבעיות רפאויות שונות נין בהדרגתיות לרוץ 4 פעמים בשבוע 7-6 ק"מ בכל פעם (בהמשך ניתן כמובן גם יותר). מומלץ לגוון בפעילות האירובית ולשלב פעילויות אחרות כגון: רכיבה על אופניים, שחייה, שימוש במכשירים אירוביים שונים בחדר הכשור וכדומה.
    3. הקצב של 11-10 קמ"ש הנו סביר בהחלט ומציע בשלב זה להסתפק בו ולהעלות בהדרגתיות את הזמן הכולל המוקדש לריצה או לפעילות האירובית בכלל.
    משקלך נמוך יחסית לגובה. מציע להתייעץ עם איש מקצוע (דיאטן קליני) לגבי תפריט המתאים עבורך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו