איך לשפר את הכושר??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך לשפר את הכושר??
    בת 15
    06/02/2010

שלום, אני בת 15 ואני עושה ספינינג פעם אחת בשבוע. אני עושה דיאטה ,והבעייה היא שאני לא מספיק בכושר , אני רוצה להצליח לרוץ הרבה זמן ללא הפסקות. מה אני צריכה לעשות בשביל לשפר את הכושר שלי? ואיך אני אדע שהוא באמת משתפר?יש עוד בעיה- אני לא יכולה לעשות הליכות בבוקר בגלל הלימודים,. אני לא יכולה ללכת לחדר כושר בגלל שאני גרה במקום לא מתאים וצריכה שיסיעו אותי וגם בגלל שזה מאוד יקר. תודה=)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך לשפר את הכושר??

הוספת תגובה

• לבת ה- 15

ד''ר איתי זיו
    07/02/2010

מציע:
    1. ללכת באזור מגורייך 3 פעמים בשבוע ובהמשך כמובן ניתן להעלות את זמן הפעילות ל- 4 ויותר.
    2. הדופק צריך להיות בפעילות גבוה דיו על מנת שתשפרי את היכולת האירובית שלך. הנוסחה הבסיסית הנה להפחית מ- 226 את גילך ולבצע את הפעילות האירובית בדופק של 70-60% בממוצע. בהמשך ניתן להשתמש בשיטות מדידה מדיקות יותר.
    3. פעם בשבוע שהנך מבצעת ספינינג לא תורמת לשיפור היכולת האירובית מומלץ מאוד להוסיף עוד הליכה, אך לא רק ניתן לבצע פעילויות אחרות. מה עם חוג ריקוד? גם במקרה זה משפרים את הכושר האירובי. כמובן שבחדר הכושר האפשרויות רבות יותר אך ניתן גם בלעדיו..
    4. ממליץ שלא תבצעי את הפעילות הגופנית לבד וזאת על מנת ליצור מחויבות להתמדה. קשה לבצע פעילות גופנית לבד למשך זמן. מתאמנים רבים מפסיקים זאת לאחר תקופה מסויימת. ייתכן אף שיש בקופת החולים באזור מגורייך חוג הליכה המסובסד על ידי הקופה או פעילויות אחרות מטעמם. מציע לבדוק.
    5. במידה והנך הולכת לבד בהדרגתיות העלי את זמן ההליכה. לדוגמה: בשבוע הראשון 20 דקות ומדי שבוע (בו הנך הולכת 3 פעמים בשבוע לפחות) להעלות ב- 5 דקות את זמן ההליכה. בהמשך ניתן להסתפק בזמן של 60-45 דקות בממוצע.
    6. תרגילי כוח בבית כדאי שתבצעי. תרגילים לחיזוק שרירי הבטן ניתן לבצע בנקל, תרגילים לשרירי החזה - שכיבות סמיכה ואחרים. את יכולה לרכוש אביזרי עזר בעלות נמוכה מאוד ולבצע תרגילים שונים בבית. יש לא מעט ספרים בהם יש פירטט לתרגילים ואופן הביצוע וכן גם אתרי אינטרנט רבים.
    7. תרגילי הכוח את יכולה לבצע 3-2 פעמים בשבוע. 20-25 דקות בכל פעם יספיקו.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו