ריצה-

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריצה-
    נתן
    11/02/2010

שלום אני בן 16 ומיתכונן ליקראת צבא.
    היתחלתי ליפני חודשים ריצות של 3 פעמים בשבוע, כול פעם 45 דקות של ריצה בקצב של איטי עד בינוני, וזה יוצא בערך 8 קילומטר לריצה.
    עכשיו השאלה שלי האים זה הרבה מידי ריצה ביחס לגיל שלי?
    כמה מותר לרוץ בגיל הזה מיבלי ליפגוע בברכיים ובקרסוליים?
    גובה 1.77
    מישקל 74 קילו
    כמובן שאני מבצע חימום ומתיחות ליפני ואחרי כול אימון.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריצה-

הוספת תגובה

• ליוסי

ד''ר איתי זיו
    11/02/2010

מציע:
    1. על מנת לשפר את מהירות הריצה מומלץ שתבצע אימוני מהירות אחת לשבוע. במקרה זה הנך תבצע לדוגמה 10 פעמים 200 מטר בקצב מהיר (לא ספרינט) ובנוסף ריצה של 20 דקות קל. כמובן שיש לבצע חימום לפני אימון שכזה.
    2. במידה והנך מאומן ניתן לבצע אימוני אינטרוולים אחת לשבוע או אימוני עליות.
    3. מציע להעלות את מספר הפעמים שהנך רץ ל- 4 ובהדרגתיות ל- 5.
    4. ריצה על משטחים קשים כמו אספלט לא מומלצת. מומלץ משטחים רכים יותר.
    5. הברכיים והקרסוליים לא אמורים להיפגע אלא אם כן הנך סובל מבעיה מסויימת. במידה והנך חש בכאבים יש לבדוק מקורם. ייתכן אגב שיופיעו כאבים בשל סגנון ריצה שגוי. עם יש כאבים מציע לפנות לאיש מקצוע מיידית.
    6. מבחינת נפח האימון ניתן להסתפק ב- 45 דקות. מציע כאמור, להשתמש בשיטות אימון ולהעלות מספר הפעמים בשבוע שהנך רץ.
    7. תזונה - לא פחות חשוב מהאימונים. יש לאכול אחרי אימוני ריצה וכמובן גם לא לבצעם עם בטן ריקה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך!

נתן
    11/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו