מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה באימון גופני. אבקת חלבון -האםחיים12/02/2010
אהלן לכולם,
אני חדש פה ובאופן כללי רק לא מזמן התחלתי להתאמן באופן אינטנסיבי יותר (3 פעמים בשבוע שעה עד שעה וחצי אימון)
רציתי לשאול לגבי התזונה, לפני ואחרי האימון. כיוון שאין לי מדריך כושר הסתייעתי בחברים ובדברים שקראתי בפורומים.
לפני האימון, בערך שעה וחצי-שעתיים לפני אני מקפיד לאכול פחמימות. כיוון שאין לי תפריט מסודר שנכתב ע"י מישהו מקצועי, ורוב הזמן לפני האימון אני בעבודה - אני צורך פחמימות בצורה "עממית" - פיתה או באגט עם בשר\פלאפל שעה וחצי עד שעתיים לפני האימון - וזו בלבד שיהיה לי כי לאימון.
אחרי האימון - בערך 45 דק' עד שעה אחרי אני אוכל קוטג' \ טונה עם מנת פחמימה קטנה וירקות בד"כ.
רק בימים האחרונים התחוור לי כי אני צריך לקחת מנות חלבונים גדולות במהלך כל היום, בימים בהם אני מתאמן, על מנת לעזור לשריר להבנות.
אני יודע שהתזונה שלי רחוקה מלהיות תזונה בריאה לאימון, ובגלל זה רציתי להתייעץ עם מישהו שמבין פה
לגבי תזונה נכונה - גם במסגרת המגבלות שלי (תמיד בעבודה עד הערב, לפני האימון)
לפני שאשאל את השאלות האימון שלי נראה כך:
האימון שלי אורך בערך שעה עד שעה ורבע, ואני עובד בעיקר על פלג גוף עליון:
לפני האימון - אירובי ריצה\הליכון - לפי תכנית איבוד קלוריות של 150-200 קלוריות (בסביבות 12-17 דק' ריצה בהפוגות של ריצה רגילה וריצה מהירה מאד)
9 סטים לחזה (3 תחתון, 3 אמצעי, 3 עליון)
9 סטים לידיים (גם 3,3,3)
בין לבין 9 סטים של בטן
אשמח אם תעזרו לי בנושאים הבאים:
האם נכון לי לקחת בשלב זה אבקות חלבון ? אם כן - באיזה כמות (כמה מנות חלבון בכל יום?) על איזו אבקה אתם הכי ממליצים ? איזו אבקה הכי נותנת תמורה למחיר ? מזכיר לכם שאני רק חודשיים-שלושה מתאמן באופן אינטנסיבי ככה שעדיין לא הספקתי לבנות לעצמי מסה של שרירים. (גדולה...)
איך אוכל לשמור על תזונה נכונה - גם לפני האימון - גם כשאני בעבודה, ואין לי את הכלים העומדים לרשותי בבית ?
האם משקאות אנרגיה, רגע ממש לפני האימון יכולים לעזור לי להפטר מהעייפות ? (אני בעבודה מהבוקר עד 6-7 בערב ומהעבודה הולך ישר לחד"כ)
האם האימון שלי הוא נכון למי שרוצה לפתח מסת שריר ולעיצוב הגוף ? אני לא מחפש להיות בודי בילדר - אך אני רוצה גוף מחוטב מאד ?
למטה תראו תמונה שלי, חודשיים אחרי אימון בחד"כ.
תודה רבה לכל מי שמשיב וטורח לספק לי תשובה שאיתה אוכל להמשיך הלאה ולהגיע ליעד שלי!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחיים
שי אלנקרי14/02/2010תוספי מזון כאבקת חלבון הינם תחליף לאלו שלא מצליחים להגיע לארוחת מיד בתום האימון. אם הינך מצליח להגיע לארוחה, אין צורך בצריכת שייק החלבון. אני ממליץ להתייעץ עם איש מקצוע (דיאטן או דיאטנית קלינית) לצורך התאמה אישית של תפריט תזונה בהתאם לסדר היום ואורח החיים שלך. משקאות אנרגיה או משקאות איזוטוניים תפקידם לספק לך אנרגיה בזמן הפעילות אבל בעיקר כאשר מדובר בפעילות ממושכת. שוב אני חוזר לעניין הייעוץ באיש מקצוע, כך תוכל לקבל את מיטב האנרגיה במשך כל היום כדי שתגיע לאימונים פחות עייף ויותר אנרגטי. גם לגבי תוכנית האימון הייתי מציע שתתייעץ עם מאמן כושר אשר יבחן את יכולתך ומגבלותייך הגופניות בכדי שיוכל להמליץ לך על תוכנית אימון כזו או אחרת.
חשוב לזכור: כשזה מגיע לגוף שלנו לא מסתפקים בהמלצות מחברים או בפורומים בדיוק כמו שלא תנסה לתקן את הרכב שלך לבד באמצעות "המלצות בלבד".
שיהיה המון בהצלחה בהמשך הדרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)