מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהבדוי13/02/2010
שלום,
אני בן 16 וחצי, 1.80 גובה ושוקל 77 קילו.
המשקל שלי קצת מפריע לי והייתי מעוניין להוריד כמה קילו, בערך ל- 72.
כיום אני מתאמן בחדר כושר כבר כמעט 4 חודשים, אבל מאז שהתחלתי המשקל רק עלה ב- 2 קילו מ- 75 ל- 77. החודש האחרון התחלתי לשלב ריצות של 3-5 קילומטר 2-3 בשבוע. למרות כל האימונים האלה אני לא מצליח להוריד במשקל וקצת להרזות.
שמעתי פעם שאימוני חדר כושר רק מעלים את המשקל, האם זה נכון? ואיך אני כן יכול להוריד במשקל (בלי לאבד מסת שריר, כלומר להוריד שומן)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדוי...
ד''ר איתי זיו14/02/2010הערותי....
1. בעת שמתאמנים בחדר הכושר על בסיס קבוע המשקל אינו המשתנה החשוב אלא הרכב הגוף. במקרה זה ההתייחסות הנה למסת הגוף השמן לעומת מסת הגוף הרזה. זאת ניתן לדעת על ידי מדידת אחוזי שומן על ידי מדריך כושר רציני או דיאטן קליני או פיזיולוג מאמץ.
2. ייתכן שעלית במשקל אך אחוזי השומן לא ממש עלו. זאת ניתן לדעת כאמור, רק על ידי מדידת הרכב הגוף.
3. במידה והנך מעוניין להפחית אחוזי שומן מציע שתבצע אימונים אירוביים ממושכים יותר- 40-30 דקות בדופק של 70-60% מדופק מירבי המוגדר כ- 220 פחות הגיל. ישנה נוסחה מדוייקת יותר ושמה קרבונן. במקרה זה עליך לדעת את דופק המנוחה ולחשב את דופק המטרה באופן הבא: 220 פחות הגיל, פחות דופק מנוחה, כפול אחוזי המאמץ שהנך מעוניין להתאמן בעת הפעילות האירובית ופלוס (הוספה) של דופק מנוחה. אזי התוצאה תהיה מדוייקת יותר.
4. מציע שתבצע 5-4 אימונים אירוביים בשבוע במידה וניתן. החשוב במיוחד לבצע אימונים אלה בהדרגתיות אחרת עלולות להופיע פציעות.
5. יש לקחת בחשבון שהפחתה במשקל כרוכה כמעט תמיד בירידה מסויימת במסה השרירית. לכן הסיכוי להפחית באחוזי שומן ובמשקל ובמקביל להעלות מסת שריר - נמוך. במקרים שהדבר כן אפשרי על התזונה להיות מאוזנת במיוחד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עזרת לי מאוד
בדוי16/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)