מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לדוקטור איתי זיויוסי14/02/2010
שלום
אני קראתי את הספר שלך עוצמות חדשות ואתה הבן אדם המתאים שאפשר לסמוך עליו שיכוון אותי בדרך הנכונה .
קצת רקע
הייתי שחקן כדוריד 9 וחצי שנים , כיום אני בן 18
בעקבות פציעה ( קרע במיניסקוס) עזבתי ועליתי מסת שומן ( עומד היום בין 15 ל 18 אחוזי שומן)
אני מתאמן בחדר כושר שלוש שנים
עכשיו לשאלה
אני צריך לחזור לכושר ומהר לקראת גיבוש צנחנים שיש לי עוד חודש וחצי - חודשיים.
לרוץ כל יום חצי שעה בקצב מהיר 80 אחוז מדופק מקסימלי יכניס אותי לכושר + יגרום להורדת אחוזי השומן?
או שעדיף לרוץ 4 פעמים בשבוע 45 דקות 75 אחוז מדופק המקסימלי ?
או שבכלל עדיף לעשות אימון אינטרוולים?
או שעדיף לרוץ כל יום שעתיים בקצב קצת יותר איטי ?
כל זה בשילוב של 4 פעמים בשבוע אימוני כח ..
תודה רבה רבה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסי
ד''ר איתי זיו14/02/2010הערותי....
1. קרע במיניסקוס אינו סוף הדרך הספורטיבית וניתן על ידי אימוני חיזוק פונקציונליים לשקם את מפרק הברך ולהיות כשיר גופנית לרבות במאמצים המפעילים את מפרק הברך באופן משמעותי.
2.סמה שומנית של 15 ל 18 אחוז הנה באופן כללי בממוצע אך ייתכן מאוד שבהרכב גוף זה (מידת המסה השומנית לעומת המסה השרירית) תתקשה לבצע תרגילי כוח המושתתים על משקל גוף (לדוגמה- מתח, שכיבות סמיכה וכדומה).
3. מציע לבצע 5-4 אימונים אירוביים בשבוע. בהמשך לאחר מספר חודשי אימון אף 6!. 50-45 דקות בכל פעם יספיקו. מציע שתחלק את האימון השבועי למספר חלקים כך ש- 3 אימונים הנך מבצע בקצב לב של 70% בממוצע ואימון אחד בשבוע מבצע 80%. לאחר כחודשיים אימונים מציע שתשלב גם שיטות אימון שונות כגון: פרטלק או הפוגות. שימוש בשיטות אימון אלו ישפר את כושרך האירובי באופן מהותי.
4. מציע שלקראת הגיבוש תתרגל גם ריצה במשטחים רכים כגון: כורכר, חול הים, דיונות ושטח סלעי. לדוגמה - 2-1 אימונים בשבוע.
5. חשובה במיוחד ההדרגתיות באימון. פציעות רבות מתרחשות אצל מלש"בים (מועמדים לשירות ביטחון) בשל מוכנות לקויה לקראת הגיוס לצה"ל.
6. על מנת להפחית את אחוזי השומן ובכלל על מנת לשפר את יכולתך הגופנית חשוב במיוחד לבנות תפריט תזונתי מתאים. פעילות אירובית לבדה לא תסייע להפחתת אחוזי השומן או הורדה במשקל. התזונה תמיד 'תנצח'.... לכן יש להתחשב גם בה ולא רק בפעילות הגופנית מכל סוג שלא תהיה.
בהצלחה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)