התכווצות שרירים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התכווצות שרירים
    אופק
    14/02/2010

שלום רב,
    שמי אופק בן 21 ,בריא בדרך כלל.
    אני עוסק הרבה בספורט ולפני כחצי שנה עד לא מזמן הרגשתי דקירה בחזה בעת מאמץ פיזי גדול כמו ריצה וכד'. נישגשתי לעשות בדיקות לב כגון:אקו לב,בדיקת מאמץ וא.ק.ג והבדיקות יצאו תקינות.
    ובכל אופן כשאני עושה פעילות כוח (אנאירובית) כגון :מתח ,מקבילים אני מרגיש מעין התכווצות שרירים חדה בחזה שנמשכת כמה שניות ומעט קושי בנשימה ,בנוסף כאשר אני רץ אני מרגיש כראבים בגב העליון בעיקר בצד שמאל .
    שאלתי האם זאת רק התכווצות שרירים או שזה קשור לגורם אחר ,ואיך אפשר לטפל בכדי שאוכל לחזור לשגרת ריצה ואימונים כמו שצריך מבלי לחשוש?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התכווצות שרירים

הוספת תגובה

• לאופק

ד''ר איתי זיו
    14/02/2010

מציע:
    1. במידה והכאב כרוני ולא עובר לאחר מספר אימונים לפנות לרופא. כאבים במהלך אימונים אמורים לחלוף לאחר מספר אימונים.
    2. תחושת כאב קלה בשרירי החזה שכיחה בתרגילים מסוג מקבילים למשל. הסיבה לכך בדרך כלל הנה שאינך מבצע תרגילים אלה על בסיס קבוע כך שישנה תחושת כאב באימונים הראשונים.
    3. לגבי כאבים בעת הריצה ייתכן ויכולתך האירובית אינה גבוהה ולכן יש כאבים בצד. גם הם אמורים לחלוף ככל שרמת הכושר האירובי משתפרת.

לסיכום, במידה ובשבועות הקרובים הכאבים לא חולפים מציע לפנות לאורטופד ולהתייעץ עימו.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו