מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אליפטיקל וכאבי גבנעם15/02/2010
שלום וברכה
אני סובל מעודף משקל קל.
BMI קצת גבוה מ 25.
במטרה לשפר את המצב, התחלתי להתאמן על אליפטיקל 4 פעמים בשבוע למשך 20-25 דקות בכל פעם. (עליתי בהדרגה).
אחרי שבועיים כאלה, אני מרגיש מצויין ברגלים ובידיים, אבל יש לי כאבי גב בעיקר בלילה.
אני לא מרגיש שהאימון אינטנסיבי מידי.
האם התופעה מוכרת?
מה אפשר לעשות?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אליפטיקל וכאבי גב
שי אלנקרי15/02/2010שלום נעם,
לדעתי הכאב גב יכול לנבוע מ-2 סיבות:
1. עבודה לא נכונה על מכשיר האליפטיקל ואולי גם עומסים גבוהים שלא מתאימים לך בשלב זה.
2. חולשה של שרירי הבטן וזוקפי הגב. תצטרך לשלב בין אימון הכוח לאימון האירובי תוך כדי שאתה מקפיד על חיזוק של כל שרירי הגוף בצורה שווה מבלי לפסוח על שרירי הבטן וזוקפי הגב.
יחד עם 2 ההמלצות שלי הייתי מעט מפחית את העבודה על המכשיר למשך מספר ימים ובודק אם הכאב ממשיך . במידה וכן, הייתי ממליץ ללכת להיבדק אצל אורטופד לצורך אבחון מקור הכאב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיזוק זוקפי הגב
נעם16/02/2010תודה על התשובה.
שרירי בטן אוכל לחזק באמצעות כפיפות בטן, אך כיצד מחזקים את שרירי זוקפי הגב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגילים לזוקפי גב
שי אלנקרי16/02/2010נסה לשכב על הבטן כאשר אתה מבצע הרמה של יד ורגל נגדית מבלי להרים את עצמות האגן מהרצפה. החזק לכל צד כ-10-15 שניות. בהמשך נסה לנתק את שתי הידיים והרגליים במקביל. החזק למשך 10-20 שניות כ-2-3 סטים. תוכל לחפש תרגילים דומים באתר האינטרנט שלי ולקבל דוגמאות נוספות.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב מאליפטי
עופר קיס15/02/2010בנוסף - נסה לבצע את הדברים הבאים
לדחוף פחות קדימה עם הרגל הקדמית
להפחית את אורך הצעד
להחזיק את הידיים קרוב לידיות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)