מבולבל לגמרי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבולבל לגמרי
    ליאור
    16/02/2010

עקב דיכאון לחץ ומתחים , רכשתי מנוי במכון, ואני שוחה שלש ארבע פעמים בשבוע חצי שעה , עכשו זה יהיה בבוקר לפני העבודה כי עובדים עד מאוחר , אז כנראה זה יהיה ארבע חמש פעמים בשבוע שחיה חצי שעה , וחוץ מזה אני נוסע לעבודה הלוך 20 דקות באופניים וכן חזור , האם זה מספיק ? האם זה תורם לגוף ולנפש? האם זאת התמכרות? תודה אם אקבל תשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבולבל לגמרי

הוספת תגובה

• לליאור

ד''ר איתי זיו
    16/02/2010

הפעילות האירובית שהנך מבצע בהחלט מספקת וכמובן אמורה לסייע לך בשיפור המצב רוח והפחתת הדיכאון.
    לא מדובר בהתמכרות לפעילות גופנית, אזי יש המתאמנים מבצעים שעות רבות של פעילות גופנית- 10 שעות שבועיות ויותר.
    מציע להוסיף 3-2 אימוני כוח על בסיס קבוע מדי שבוע על מנת להשלים את התמונה ולהעלות את אפקטיביות הפעילות.
    מציע לשים לב לדופק בעת הפעילות האירובית - במיוחד בשחייה אזי יש נטייה לשחות לעיתים בסגנון חזה בדופק נמוך יחסית. הדופק הנו מדד חשוב ביותר לכימות המאמץ האירובי.
    לסיכום, התרומה לגוף ולנפש לא תסולא בפז וחשובה מאוד מאוד. מקווה שתצליח להתמיד במהלך כל החיים... חשוב מכול הבחינות, לרבות שיפור במדדים נפשיים כאמור, וגם הפחתת גיל פיזיולוגי - מתייחס למידת תפקודן של המערכות הגופניות השונות.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה

ליאור
    17/02/2010

אבל אני לא יודע מה זה אימון כוח? ואיך אני יכול לבדוק את הדופק ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לקבל תשובה בבקשה?

ליאור
    19/02/2010

אני שוחה על הגב דרך אגב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון כוח

שי אלנקרי
    19/02/2010

שלום ליאור,
    בהמשך להסבר של איתי זיו ובהמשך לשאלתך אני משיב: אימון כוח זהו אימון המבוצע כנגד התנגדות (משקולות, גומיות, מכונות ייעודיות ומשקל גוף), מטרתו של אימון הכוח היא חיזוק השרירים, עיצוב הגוף והגברת קצב חילוף החומרים.
    לגבי שאלתך השניה: כיצד ניתן למדוד דופק?
    אפשר לעשות זאת באמצעות שעון דופק שעושה את העבודה בשבילך, כל מה שנשאר לך זה להסתכל ולראות אם אתה נמצא בדופק הרצוי. אופציה שניה היא למדוד את הדופק באזור הצוואר או האמה במשך 15 שניות, את מספר הפעימות המתקבלות תכפיל ב-4 וזהו הדופק שלך באותו הרגע.
    בהצלחה בהמשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו