מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה!בר01/03/2010
אני בן 19 גובה 178 ושוקל 80.
אני התחלתי להתאמן בריצה ותרגילי כוח.
אני רץ יום ריצה של מרחקים ארוכים ויום של אינטרוולים ובסוף כל ריצה, תרגילי כוח שהדופק עוד גבוה.
השאלה שלי אם זה מועיל בכלל לשריר שלי?
אני צריך אולי לתת יותר הפסקות בין אימון לאימון? או לשנות את סגנון האימון?
כי אני מרגיש כל הזמן עייף ותשוש....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבר
ד''ר איתי זיו02/03/2010הערות והארות....
1. לא ציינת מהי מטרת האימון שלך וזה הדבר החשוב ביותר.
2. במידה ומטרת האימון הנה עלייה במסת השריר אזי אימוני אינטרוולים פחות נדרשים במקרה זה. במקרה זה נעשה שימוש במקורות אנרגיה אנאירוביים והדבר פחות נחוץ כשמטרת האימון הנה עלייה במסת השריר.
3. מציע שתבצע את תרגילי הכוח בנפרד מהריצה. בבוקר או בערב - בהתאם לאימון הריצה. את הריצה תבצע בדופק של כ- 70% מדופק מירבי וזאת אם מטרת האימון עליית במסת שריר.
4. לא חובה לבצע אימוני אינטרוולים אלא אם כן מטרתך הנך ספורטיבית או שיפור כושר גופני כללי באופן משמעותי. לשם שיפור מצב בריאותי או עלייה במסת שריר הדבר בהחלט לא נחוץ.
5. במידה והנך מעוניין להמשיך לבצע אימוני אינטרוולים - עשה אימון זה לא יותר מפעם בשבוע. בשאר הימים בצע אימוני רצף בדופק קבוע בגדול או אימוני פרטלק - אזי הקצבים משתנים במהלך הריצה.
6. על מנת שתמקסם את התוצאות שלך ממליץ לך להקפיד על תזונה. חשוב מאוד להתייעץ עם איש מקצוע. ללא תזונה נכונה ייתכן מאוד שהנך נמצא בתהליך קטבולי קבוע.
בהצלחה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה על התשובה המהירה
בר02/03/2010ומטרת האימון שלי היא הורדה מהירה של אחוזי שומן והעלאת סיבולת לב הריאה שלי....
וכמובן חיזוק הגוף בעזרת תרגילי הכוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבר שוב..
ד''ר איתי זיו02/03/2010אם כך מציע:
1. לבצע פעילות אירובית 5-4 פעמים בשבוע בממוצע 40 דקות בכל פעם. דופק ממוצע של 60-70% בממוצע.
2. 3 אימוני כוח בהם מפעילים את כל הגוף - 8 קבוצות סה"כ: רגליים, גב, חזה, כתפיים, כופפי מרפק, פושטי מרפק, בטן וזוקפי גו. 3 סטים /ל 10-15 חזרות בעומס מתאים.
3. בהמשך לאחר מספר חודשי אימון במידה והנך מתמיד ניתן לפצל את האימון לשני חלקים כשבכל חלק מפעילים חצי מקבוצות השרירים.
4. התזונה חיייבת להיות מתאימה למשתנים באימון ומטרת האימון. במידה והנך מעוניין להפחית באחוזי השומן חשוב להקפיד על כך. הרי ניתן להתאמן שעות רבות ובמקביל להעלות במסת השומן ובמשקל הגוף בכלל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)