תוכנית אימונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוכנית אימונים
    מוני
    02/03/2010

שלום,
    אני מתאמן aba.bab שלוש פעמים בשבוע (שבוע ככה שבוע ככה)
    a- חזה כתפיים רגליים
    b - גב ידיים
    וגם בטן וזוקפי גב אני מגוון
    השאלה שלי אם זה בסדר ככה? יש לציין שכל אימון עובד השריר אחורי ( גם -ב- a בגלל החזה), האם זה לא נורא? כי אני עושה מנוחה של יום בין כל אימון לאימון?

ויש לי עוד שאלה הייתי מתאמן בעבר
    חזה כתפיים יד אחורית
    רגליים גב יד קדמית
    ולא ראיתי תוצאות בזה,לכן עברתי לתוכנית העליונה ,ובתוכנית העליונה אני רואה לאט לאט תוצאות

ושאלה אחורונה האם זה בסדר להתאמן aba bab' שלוש פעמיים בשבוע, שבוע זה שבוע זה

תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוכנית אימונים

הוספת תגובה

• במשך קטן...

מוני
    02/03/2010

מטרת האימון להתנפח , לצבור מסת שריר, בן 24 גובה 1.78 שוקל 74

ובקשרל- ויש לי עוד שאלה הייתי מתאמן בעבר
    חזה כתפיים יד אחורית
    רגליים גב יד קדמית
    ולא ראיתי תוצאות בזה,לכן עברתי לתוכנית העליונה ,ובתוכנית העליונה אני רואה לאט לאט תוצאות

האם זה בסדר שהחלפתי תוכנית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למוני

ד''ר איתי זיו
    03/03/2010

חלוקה של הגוף לשני חלקים ואימון של AB לא מתאימה לכולם. הסיבה לכך הנה שבכל אימון יש לבצע באינטנסיביות גבוהה על מנת שיחול שיפור. במידה והדבר לא כך אצלך הרי שההתקדמות הנה מינורית.2 אפשרויות- האחת שתעלה דרגת הקושי באימון (משפר חזרות פר משקל נתון, העלאת משקל, הגעה כמעט לכישלון בכל סט המבוצע באימון וכדומה). במידה ואינך מתקדם עדיין מציע לשקול להגיע לחדר הכושר 4 פעמים בשבוע או אם לא אפשרי לשקול אולי להפעיל את כל הקבוצות השרירים 3 פעמים בשבוע ללא פיצול.
    מה עם טכניקות אימון? מציע לעשות בהן שימוש. הן מאוד תורמות למיקסום האימון ומסייעות במקרה של פלטו באימון ואי התקדמות. ניתן להשתמש בשיטת אימון כמו סופר סט, ההפשטה וכדומה. פירוט לשיטות אלו ניתן למצוא בנקל ברשת.
    מציע חלוקה של AB באופן הבא:
    רגליים, גב, פושטי מרפק ובטן
    חזה , כתפיים, כופפי מרפק וזוקפי גו.
    בכל אימון בצע 27-24 סטים בממוצע.
    זמני מנוחה בין השטים 90-45 שניות (תלוי במשקל ומספר החזרות - משקלים כבדים - שמני מנוחה ארוכים יותר).
    תזונה, תזונה, תזונה - חשוב במיוחד על מנת לראות תוצאות.
    החלפת תוכנית האימון - אחת לחודש.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתי זיו

מוני
    03/03/2010

התוכנית
    רגליים חזה כתפיים
    גב ידיים

היא לא מוצאת חן בעינייך?, למה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכנית אימון

שי אלנקרי
    03/03/2010

שלום מוני,
    תוכנית ABA כפי שאתה עושה עכשיו למעשה מספקת לגוף עבודה על כל קבוצות שרירים בתדירות של כל 5 ימים (ולא פעם בשבוע כפי שניתן לחשוב) אבל עדיין לא הכי טובה עבור כל אחד. זוהי אפשרות רק בתנאי שאין לך זמן להגיע לאימון רביעי בשבוע ואינך מעוניין לבצע תכנית FBW (תכנית כללית על כל הגוף)
    לגבי השאלה השנייה: אם לא ראית תוצאות בתכנית הקודמת ועכשיו כן, אז סביר להניח שזו מתאימה לך יותר (תוכנית אימונים שווה למרשם רפואי והיא אינדיבידואלית). יחד עם זאת יש עוד אינספור גורמים שעשויים להפריע בהתפתחות ובתוצאות, גורמים כמו : שינה, תוכנית אימונים, עצימות האימון, תזונה וגיוון. נסה להגיע לאימון 4 פעמים בשבוע או פשוט לחזור לאימון ABA באינטנסיביות גבוהה יותר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו