אימון לאחר לידה קיסרית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימון לאחר לידה קיסרית
    לימור
    09/04/2007

שלום רב, אני אחרי 4 חודשים, היום חזרתי לחדר כושר אך המאמנים במכון אינם יודעים אם מותר לי לעשות כפיפות בטן/עומסים על שרירי הבטן ואין לי יכולת ליצור קשר עם המנתח מה עושים? ואיזו פעילות מתאימה (בהדרגה כמובן) מומלצת לאחר ניתוח קיסרי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אימון לאחר לידה קיסרית

הוספת תגובה

• כפיפות בטן אחרי הריון ..

יורם אילת
    10/04/2007

עקרונות של תרגול שרירי בטן בצורה נכונה :
    - כיווץ שרירי רצפת האגן, לפני ובמשך המאמץ.
    - הכנסת בטן תוך כדי נשיפה והתארכות, מבלי לנתק ישבן מהמזרון.
    - בזמן התרגול הבטן תמיד נכנסת פנימה ובזמן מנוחה היא חוזרת למצבה הטבעי. ( אם הבטן יוצאת ושרירי רצפת האגן משתחררים תוך כדי התרגיל סימן שהמאמץ גדול מדי עבורם ויש להפסיקו לאלתר פן המאמץ יבוא על חשבון רקמות החיבור, יגרום לבלאי מצטבר, העלול לתרום להתפתחותן של צניחות, הרניות ופריצות דיסק).
    - תרגול הבטן צריך להיות איטי, בו זמני לכיווץ זקפי הגב ( = להצמיד עורף ארוך למזרון ).
    המינון משתנה מאחת לשניה אולם ניתן לנסות לבצע רק הכנסות בטן, תוך שמירה על השקע הניטראלי במותן (= מבלי לסובב אגן ומבלי שבית החזה ישקע), במשך חודש לפחות, 10 דקות כל יום, ורק אז כדאי לנסות תרגילי בטן קשים יותר, שוב בתנאי שהבטן לא תתבלט החוצה במהלך המאמץ!
    **מומלץ להשתתף בפעילויות שמיועדות לנשים אחרי הריון...
    בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו