טכניקות אימון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טכניקות אימון
    מוני
    04/03/2010

איזה טכניקות אימון קיימות?
    אני מכיר את הפרמידה ואת ה- דרופ סט
    הדרופ סט זה שאני מרים משקל ואני מעלה אותו לאט לאט וכאשר אני מגיע לכישלון אני מוריד משקל וחוזר שנית, תתקנו אותי עם אני טועה

ואיזה עוד טכניקות קיימות??
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טכניקות אימון

הוספת תגובה

• למוני - טכניקות אימון

ד''ר איתי זיו
    05/03/2010

יש לא מעט. להלן כמה שכיחות במיוחד:1. דרופ סט - כפי שציינת. בצע 10-6 חזרות בממוצע עד לכישלון, הורד משקל ובצע ללא הפסקה עוד סט וכך 5-4 סטים בממוצע.
    2. סופר סט - ביצוע שני תרגילים לשריר היעד ומיד לאחריו לשריר הנגדי לו. לדוגמה - ביצוע תרגיל לחזה ומיד לאחריו ביצוע תרגיל לשרירי הכתף האחורית. או ביצוע תרגיל לשריר מסוים ולאחר מכן ביצוע תרגיל לשריר באזור אחר. לדוגמה - סופר סט של רגליים עם כופפי מרפק.
    3. סט מורכב - ביצוע 4-3 תרגילים במספר חזרות שונה בכל תרגיל לאותה קבוצת שרירים. לדוגמה - ביצוע סקווט עם מוט, לאחר מכן ללא הפסקה ביצוע התרגיל לחיצת רגליים במכונה ייעודית ובסוף כפיפת ברכיים במכונה ייעודית. רק לאחר שמסיימים את ביצוע שלושת הסטים - נחים.
    4. ההתשה המוקדמת - ביצוע תרגיל מבודד ומיד לאחריו תרגיל מורכב. לדוגמה - ביצוע התרגיל פרפר בשכיבה עם משקולות יד ומיד לאחר מכן ללא הפסקה ביצוע התרגיל לחיצת חזה בשכיבה עם מוט. כך מבצעים לכל קבוצות השרירים הקיימות.
    5. כיווץ איזומטרי בשיא - ביצוע תרגילים כשבכל חזרה מבצעים כיווץ איזומטרי של 3-2 שניות. יש לבצע זאת בתרגילים בהם בסיום הכיווץ הקונצנטרי עדיין יש התנגדות גבוהה במיוחד. דוגמה לתרגילים כאלה- פשיטת מרפק בהטיית גו עם משקולת יד, חתירה בישיבה עם מכונה ייעודית ועוד.
    ממליץ לקבל עוד טכניקות ממדריך חדר הכושר בו הנך מתאמן. חשוב לגוון וכן גם טכניקות הכרוכות במאמץ רב במיוחד לא לבצע למשך זמן רב
    בהצלחה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו