שאלה לי אליך,

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לי אליך,
    אחד
    08/03/2010

אני בן 14.10, 60 ק"ג ו169 ס"מ.אני מתאמן 3 פעמים בשבוע-ראשון,שלישי,חמישי בכושר (כוח,משקולות [עד 10 ק"ג]וכו' בבית) ופעמיים בשבוע -שלישי וחמישי-כדורסל.בימים של אימון כדורסל,אני מתאמן 3 שעות אחרי אימון הכדורסל בכוח כ20-30 דקות.לפעמים יש לי קצת כאבי בטן(יכול להיות שבגלל האימונים) וקצת עומס על הגוף.אומרים לי גם שלא אגבה יותר,שאני עוצר את הגדילה..שאלתי-האם מספיק להתאמן בראשון,ופעם אחת יום שלישי כוח בנוסף וםע אחרת יום חמישי אימון כוח בנוסף ליום ראשון.ובכלל,מה דעתך על הכל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לי אליך,

הוספת תגובה

• לצעיר הדואג

ד''ר איתי זיו
    10/03/2010

לא היה ברור בן כמה אתה - 10 או 14 אך אחדד מספר נקודות חשובות:
    1. אימוני כוח חשובים בכל גיל גם אם הנך בן 10 או 14.
    2. למשקל שהנך מרים - פחות משמעות אלא למספר החזרות שהנך מבצע בכל סט עם משקל נתון. כלומר: בצע 10- 15 חזרות בממוצע במשקלים אותם הנך מסוגל להרים בתרגילים השונים. במידה והנך מעלה במשקלים אל תחשוש. נושא של אימוני משקולות ועצירת הגדילה הנו אחד המיתוסים הגדולים בתחום אימון הכוח.
    3. הפעל את כל קבוצות השרירים באימון הכוח ובמיוחד את שרירי הרגליים .
    4. מציע שתבצע 3-2 אימוני כוח בפריסה על כל ימות השבוע למשל, ימי א, ג ו- ה או ימי ב, ד וו-ו.
    5. בצע אימונים קצרים יחסית של 30 דקות. לפיכך בין הסטים באימון הקפד על מנוחות קצרות של 60-30 שניות בממוצע.
    6. את אימוני הכוח מציע שתבצע בנפרד מאימוני הכדורסל. בערב או בבוקר בהתאמה.
    7. הקפד במיוחד על התזונה. בהקשר של גדילה לתזונה דווקא השפעה רבה במיוחד.
    8. היה ער לכאבים. אם הנך סובל מכאבי בטן צריך לבדוק הסיבה לכך. ייתכן שאינך אוכל כראוי, מתאמן מספר יחידות אימון רבות מדי בשלב זה של העונה/השנה ועוד.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו