מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה,אחד11/03/2010
אני בן 14.11(כמעט 15),60 ק"ג, 169 ס"מ.אני מתאמן 5 פעמים בשבוע(אימון כוח בבית לא בחדר כושר.אחי הגדול וחבר שלו בני 18 שהיו בחדר כושר לימדו אותי כיצד לעשות נכוןאת התרגילים -גב ישר,מתיחות,מנוחה,תזונה וכו')).ראשון:כוח-חזה,ידיים ובטן.שלישי:אימון כדורסל,מחכה לפחות שלוש שעות ואז 20-30 דקות אימון כוח-כתפיים,רגליים(שריר תאומים בעיקר,סקווטים עשו לי כאב בירכיים אז הפסקתי) ובטן.חמישי:אימון כדורסל,מחכה שוב לפחות שלוש שעות ואז מתאמן על כוח:גב,יד אחורית ובטן.ד"ג משקולות אני עושה 8-10 ק"ג במשקולת יד לא יותר מזה.
שאלותי-
1.האם זה בסדר לערוך את אימוניי כך?
2.זה לא פוגע בגדילה?
3.זה נכון,שבכדי לחזק את השרירים יותר(מפני שאצלי הם דיי מנופחים מחזקים)צריך לעבוד עליהם באופן אגרסיבי יותר-לעשות סטים עד למצב שאיני מסוגל לעשות חזרה נוספת?
ממש תודה!אני לא יודע מה הייתי עושה בלי הפורום הזה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנונימי
ד''ר איתי זיו11/03/2010להלן הערותי:
1. במידה ומטרתך הנך העלאת מסת שריר החלוקה של הגוף ל- 3 חלקים בסדר.
2. יש מקום לחלק את הגוף בצורה אחרת לדוגמה: חזה, כופפי מרפק ובטן אימון - A. גב, פושטי מרפק וזוקפי גו - B. רגליים וכתפיים. מספר חזרות 15- 8 בממוצע. מספר סטים סה"כ באימון 27-24 3. אימון זה כפי שמוצע מתאים למתאמנים מתקדמים והשאלה כמה חודשים הנך מתאמן. רק לאחר שנה של אימון מתאים אימון ברמה כה גבוהה.
4. במידה והנך מתאמן מספר חודשים בלבד ניתן לחלק את הגוף לשני חלקים - AB. אזי בכל חלק מפעילים 4 קבוצות שרירים. לדוגמה - רגליים, גב, פושטי מרפק ובטן באימון אחד ו- חזה, כתפיים, כופפי מרפק וזוקפי גו ביום האחר.
5. לגבי הפגיעה בגביהה - אל תחשוש. הדבר לא יקרה. אימוני כוח דווקא משפיעים לחיוב על צפיפות העצם וחיזוק השרירים ולא פוגעים בגביהה.
6. אל תחשוש להעלות משקלים בתרגילים השונים. במידה והנך מבצע את התרגילים באותם משקלים לא תוכל להתקדם באופן ממשי למשך זמן.
7. לגבי העומס לא חובה להגיע למצב שאינך יכול לבצע ולו חזרה אחת בתרגילים. העיקר שהעומס יהיה גבוה דיו ולא יתאפשר לבצע חזרות בודדות בסיום כל מערכה.
8. תזונה- חשוב להקפיד במיוחד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)